2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Biden ismét hatalmasat hazudott + videó

Joe Biden a baltimore-i hídomlás után tartott beszédet, melyben vigasztaló próbált lenni, de hazudott. Nem az első alkalom, amikor az amerikai elnök kiszínez vagy átír történeteket, hogy megnyerőbb legyen hallgatósága számára.

  • Biden ismét hatalmasat hazudott + videó

Sokszor utazott az összeomlott hídon autóval és vonattal is – mondta a baltimore-i hídomlás kapcsán tartott beszédében Joe Biden amerikai elnök. Amivel csupán egyetlen apró probléma van: a szóban forgó hídon nincsenek sínek – mutat rá a Fox News amerikai televíziós csatorna.

A 81 esztendős Bident nem először kapták rajta, hogy kitalált történetekkel „dobja fel” a beszédeit – magyarán hazudik, hogy kivívja közönsége szimpátiáját. A legbizarrabb ilyen eset akkor történt, amikor az afganisztáni kivonulás során a kabuli reptéren elkövetett öngyilkos merénylet 13 amerikai áldozatának holttesteit hozták haza. 

Biden odalépett egy egyik gyászoló édesanyához, és azt mondta neki, tudja, mit érez, hiszen az ő fiát is zászlóval letakart koporsóban hozták haza.

Egy másik alkalommal a porrá égett hawaii Lahaina város lakóinak szenvedését hasonlította egy 15 évvel korábbi konyhatűzhöz.

Nem akarom összehasonlítani a nehézségeket, de Jillnek és nekem van egy kis fogalmunk arról, hogy milyen elveszíteni az otthonunkat. Évekkel ezelőtt, most már 15 éve, Washingtonban voltam. Villám csapott az otthonunknál egy kis tóba. Belecsapott a vezetékbe, és feljött a házunk alá, a… légkondicionáló csatornáiba. Röviden összefoglalva, majdnem elvesztettem a feleségemet, a 67-es Corvette-emet és a macskámat

− mondta Biden a földönfutóvá vált lahainaiaknak. Csakhogy az AP hírügynökség által felkutatott 2004-es beszámoló szerint a tűz (amelyet egyébként egy korábbi beszédében is megemlített Biden) nem volt nagy, és a ház konyhájára korlátozódott.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint a világon az Egyesült Államokban a legrosszabb az emberi jogok helyzete, ahol rendszerszintű elnyomás van, etnikumok és vallások közötti konfrontáció zajlik – közölte az ázsiai ország külügyminisztériumi szóvivője, akinek szavait a KCNA észak-koreai hírügynökség idézte.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!