2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Benjamin Netanjau Budapesten

2017. július 19., szerda 07:58, frissítve: szerda 08:57

Orbán elismerte Magyarország hibáit az izraeli miniszterelnök előtt.

Az izraeli miniszterelnök látogatása során a magyar miniszterelnök elismerte Magyarország hibát, sőt bűnt követett el azzal, hogy a zsidó közösség védelme helyett a nácikkal kollaborált. Benjamin Netanjahu budapesti látogatásának első napjáról a Jerusalem Post számol be. A lap idézi Orbán Viktort, aki szerint a kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben; a Magyarországon élő jelentős zsidó kisebbség biztonságát a magyar állam teljes mértékben garantálja. Benjamin Netanjahu a magyar miniszterelnökkel megvitatta azokat az aggályokat, amelyeket a helyi zsidó közösség felvetett, és nagyon fontosnak nevezte azokat a szavakat, amelyeket Orbán Viktor ezzel kapcsolatban mondott.

Több tucat gyermeket ért szexuális bántalmazás 1945 óta a németországi Regensburg katolikus székesegyházának világhírű fiúkórusában – írja a Die Welt. A regensburgi egyházmegye vezetése által elrendelt független, külső vizsgálat megállapította, hogy az egyházi intézményben a második világháború óta nagy valószínűséggel 547 egykori diákot ért bántalmazás, és köztük 67 diák volt szexuális bántalmazás áldozata. Az esetek többsége ugyan a hatvanas és a hetvenes években történt, de nagy valószínűséggel még a kilencvenes évek elején is előfordultak gyermekek sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények.

Kompromisszumot ajánl az igazságügyi reform ügyében a lengyel államfő. A Rzeczpospolita cikke szerint Andrzej Duda lengyel elnök is úgy véli, hogy az igazságügy reformra szorul, ám annak nyugodtnak és bölcsnek kell lennie. Az államfő nyilatkozatára reagálva Beata Szydlo miniszterelnök kijelentette, hogy a lengyel igazságügyi rendszert meg kell reformálni, mert az emberek elvárják a változtatásokat, a kormány pedig kész a végsőkig elmenni, hogy a módosítás változtatások nélkül átmenjen. A kormányzó konzervatív Jog és Igazságosság által benyújtott jogszabály-módosítás megszüntetné a legfelsőbb bíróság szerepét betöltő 25 fős országos igazságszolgáltatási tanácsban helyet foglaló 15 bíró eddigi kinevezési rendjét, és átalakítaná magát a testületet is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!