2024. 09. 27. Péntek Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabó Magda világsikere

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Benjámin Netanjahu szerint Izrael a háború után ''teljes felelősséget vállal a biztonságért'' Gázában

Izrael miniszterelnöke hétfő este kijelentette, hogy országa határozatlan ideig "teljes felelősséget vállal a biztonságért" a Gázai övezetben, miután véget ér a Hamász elleni háború, és ismét elutasította a tűzszünet lehetőségét.

  • Benjámin Netanjahu szerint Izrael a háború után ''teljes felelősséget vállal a biztonságért'' Gázában

Az ABC News amerikai hírtévé kérdésére, hogy a háború után kinek kellene kormányoznia, Benjámin Netanjahu úgy válaszolt: "Azoknak, akik nem akarják folytatni a Hamász útját". "Izrael határozatlan időre átveszi a teljes felelősséget a biztonságért" a palesztin területen, "mert láttuk, mi történik, ha nem tesszük. Amikor nincs meg ez a felelősségünk a biztonságért, akkor a Hamász terrorjának olyan mértékű kitörését látjuk, amelyet el sem tudtunk képzelni" - mondta.

A televíziós interjú során Netanjahu ismét elutasította a Gázai övezetben a tűzszünet gondolatát a palesztin iszlamista mozgalom által az Izrael elleni október 7-i, a konfliktust kirobbantó támadás során elrabolt túszok szabadon bocsátása nélkül. "Nem lesz tűzszünet, általános tűzszünet Gázában a túszaink szabadon bocsátása nélkül" - mondta. "Ami pedig (...) a kis szüneteket illeti - egy óra itt, egy óra ott -, már megvoltak" - tette hozzá. "Feltételezem, hogy megvizsgáljuk a körülményeket, hogy az áruk - humanitárius áruk - bejuthassanak, vagy a túszaink távozhassanak. De nem hiszem, hogy általános tűzszünet lesz" - ismételte meg.

"Ez akadályozná a túszaink kiszabadítására irányuló erőfeszítéseinket, mert az egyetlen dolog, ami hat ezekre a bűnözőkre és a Hamászra, az a katonai nyomás, amit mi gyakorolunk" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy felelős-e az október 7-i támadásért, Netanjahu azt válaszolta: természetesen. "Nincs kétség, és ezt a háború után kell megoldani" - mondta, hozzátéve, hogy kormánya "egyértelműen" nem teljesítette a nép védelmére vonatkozó kötelezettségét. Október 7. óta a hatóságok szerint több mint 1400 ember halt meg Izraelben, többségükben civilek, akiket a Hamász támadásának napján öltek meg, amely a leghalálosabb volt Izrael történetében.

A Hamász több mint 240 túszt is ejtett. A Gázai övezetet - ahol 2007 óta a Hamász van hatalmon - ért izraeli megtorló bombázásokban 10 022 ember halt meg, többségük civil, köztük több mint négyezer gyermek - közölte a Hamász egészségügyi minisztériuma hétfőn.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elemi erővel ért partot a Helene hurrikán

Elemi erővel ért partot a Helene hurrikán

Elérte csütörtök éjjel Florida északnyugati tengerpartját a négyes fokozatú hurrikánná erősödött Helene vihar, az idei hurrikánszezon legerősebb trópusi ciklonja érkezésekor máris három halálesetet okozott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!