2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Bejutott a Gázai övezetbe a nemzetközi vöröskereszt

A fegyveres konfliktus kezdete óta először léphetett be a gázai övezetbe pénteken a nemzetközi vöröskereszt orvoscsoportja - közölte a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) helyi vezetője.

  • Bejutott a Gázai övezetbe a nemzetközi vöröskereszt

Fabrizio Carboni, az ICRC területi igazgatója elmondta, hogy a csoport egy több kamionból álló humanitárius konvojjal érkezett az övezetbe és olyan, a háborús sebesülések ellátására szakosodott orvosokból áll akik a sérülések súlyosságának függvényében legalább ezer, de akár 5 ezer fő ellátására elegendő eszközellátmányt is magukkal visznek. Hozzátette ugyanakkor, hogy ez a segítség is csak részlegesen tudja enyhíteni a Gázában dolgozó egészségügyi személyzetre nehezedő óriási terheket. Hangsúlyozta továbbá, hogy az előrelépés érdekében sürgősen szükség lenne egy biztonsági garanciákkal védett humanitárius műveletre Gázában.

A Gázai övezetet uraló Hamász fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint mintegy 230 embert elraboltak és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi hatóságok szerint az izraeli válaszcsapásokban azóta már több mint 7300 ember halt meg a Gázai övezetben, a sebesültek száma pedig 19 ezerhez közelít.

Izrael a támadásra válaszul leállította az övezet áram-, üzemanyag-, élelmiszer- és egy időre a vízellátását is.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!