2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Külföld

Befolyásolhatja az amerikaiak szemléletmódját Orbán Viktor és Tucker Carlson beszélgetése

Befolyásolhatja az amerikaiak szemléletmódját Orbán Viktor és Tucker Carlson orosz-ukrán háborúról folytatott beszélgetése – hangsúlyozta a Batthyány Lajos Alapítvány programvezetője a Hír TV-nek.

  • Befolyásolhatja az amerikaiak szemléletmódját Orbán Viktor és Tucker Carlson beszélgetése

Ez egy olyan téma, ami alapvetően érintheti például az amerikai elnökválasztás kérdését azt, hogy az amerikai szavazók kire adják le a voksukat – jelentette ki Pócza István, a Batthyány Lajos Alapítvány programvezetője a Hírtv-nek.

Pócza István leszögezte: azért fontos, hogy ez az X-en jelent meg, mert így az Egyesült Államokban többekhez el tud jutni ez az információ, illetve azt a fajta dezinformációt, amit a különböző amerikai nagy mainstream oldalak közvetítettek ebben a kérdésben, valamilyen módon ellensúlyozni tudja.

Lassan ez az utolsó ország Európában, ahol nyíltan, fennhangon és következmények nélkül ki lehet mondani azokat, amiket az ember gondol. Ki lehet mondani az igazságot, lehet beszélni a matematika józanságával dolgokról. Ez valószínűleg sokkolja a világot – mondta a Magyar Demokrata főszerkesztője a Vezércikkben.

Bencsik András hozzátette: Magyarországon túllépett ez az interjú, az egész világon egyre növekvő érdeklődést vált ki.

A Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója szerint is azért egyedülálló az amerikai sztárriporter Orbán Viktorral készített interjúja, mert olyan témákat feszegetnek, amiről máshol nem beszélnek.

Úgy látom magam is, hogy a miniszterelnök úr jóval nagyobb politikai erőteret tudott kialakítani és figyelmet kivívni, mint amekkora az országnak a nagyságából, a gazdasági és kulturális erejéből következne. Tehát ez a soft power ez sokkal nagyobb, amit ő maga megtestesít, mint amihez egyébként mi magunk is hozzá vagyunk szokva – hangsúlyozta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója a Vezércikkben.

Az ukrán külügy is reagált. Oleg Nikolenko kijelentette: Nem tudjuk, hogy megy ez Magyarországon, de Ukrajna nem kereskedik sem területeivel, sem szuverenitásával.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!