2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Bayer Zsolt: Szabad levegőn

  • Bayer Zsolt: Szabad levegőn

Déjá vu… Mindig így volt ez. A szociáldemokrata párt „jobbszárnya” mindig is ellenezte a közeledést a kommunistákhoz, és (majdnem) mindig tisztességesen politizált. Például kiegyezett Bethlenékkel, ezt becézgették Bethlen–Peyer-paktumnak, a kommunisták pedig árulóztak közben. „És tapsolnak hozzá a rongy árulók, Büchlerek, Propperek, Peyerek” – zúgott a Vörös Csepel indulója, s mentek ölni. Meg leszalámizni. Peyer után hamarosan Kéthly Anna lett az „áruló”, 1948-ban aztán kizárták a pártból a „jobbszárnyat”, és Szakasits elvtárs meg a Bucigyuri aláírta az egyesülést a kommunistákkal, és lett nekünk az a jó kis Magyar Dolgozók Pártja, Rákosival az élén.

Weber most a mi Bucigyurink. A hülyébbik a két gazemberből. S neki azt a varázslatot is sikerült véghez vinnie, hogy nem egy eleve baloldali világnézetű pártot számolt fel és lökött oda a komcsiknak, hanem az eredetileg keresztény-konzervatív néppártot tolja be éppen a Schulzok és Verhofstadtok alá.

Két éve írtam ezeken a hasábokon: „Első kérdés: honnan akarják kizárni a Fideszt? A néppártból. Mi a néppárt? Egy olyan politikai formáció, amelyik nem meri használni még a saját nevét sem, mert abban benne van a »keresztény« mint fogalom; egy olyan politikai formáció, amelynek lassan végképp semmi köze sincs a konzervativizmushoz és a kereszténységhez; egy olyan politikai formáció, amelyet a beléje költözött vadliberálisok, vadanarchisták, vadbalosok és még vadabb zöldek rángatnak összevissza, és amelynek maradéka kétségbeesetten akar ezeknek megfelelni; egy olyan politikai formáció, amely elvesztette önmagát, amelynek se lelke, se tartása, amelyből egy Helmut Kohl fejvesztetten menekülne ma már.”

És ezt: „Na most az a helyzet, hogy a néppárt vezetősége, Weberrel az élen, a hülye verseit olvassa fel nekünk liberalizmusról, nyitott Európáról, befogadásról, közös európai értékekről, miegyébről, és mi szóltunk elsőnek, hogy ezek a versek unalmasak és hülyék. Ráadásul öngyilkossággal érnek fel. Azóta a néppárt a többivel összefogva üt-vág bennünket, hajigál a sarokba a lengyelekkel, olaszokkal, csehekkel együtt. És a helyzet a lehető legegyszerűbb ma már: hallgatjuk-e tovább is, összeverve és megfélemlítve a sarokban a több mint huszonkét oldalas költeményt, vagy távozunk végre, és mélyet szívunk a szabad levegőből?”

Jelentem, eljött a pillanat: végre szabad levegőt szívhatunk! A Fidesz ezzel visszanyerte a mozgás szabadságát az európai politikában. Nem kell a liberálisokhoz és a balosokhoz alkalmazkodni! Nagy dolog ám az ilyesmi! Különösen ilyen időkben, amikor az emberi identitások és a hagyományos nemzeti, valamint európai értékek felszámolása zajlik.

Ilyenkor a normális embereknek, konzervatívoknak, keresztényeknek, nemzetieknek, antiglobalistáknak és bizony a nemzeti baloldaliaknak is össze kell fognia, hogy megakadályozzák a végső romlást. Azt a végső romlást, amit a Weberek, Schulzok és Verhofstadtok képviselnek, s amelynek neve globalizáció, Európai Egyesült Államok, migránsok ész nélküli befogadása, Soros-terv. Az a végső romlás, amikor a magyar gyerekek megszületésének támogatását és elősegítését nácizmusnak minősítik. Amikor a Coca-Cola arról tart „érzékenyítő tréninget” a dolgozóinak, hogy „miképpen legyenek kevésbé fehérek”. Az a végső romlás, amikor a férfi már nem lehet férfi, a nő pedig nő. Amikor egy elméletileg keresztény és konzervatív néppárt kizárja tagjai sorából a keresztényeket és konzervatívokat.

Azt is írtam itt két évvel ezelőtt, hogy „kifelé, de azonnal ebből a mocsárból! Nem lehet sokáig ilyen gyáva gazemberek között elvszerűnek, önazonosnak maradni. Kifelé a néppártból, de gyorsan!”

Végre, most egy kicsit elégedettek lehetünk.

Bayer Zsolt/Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!