2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Az unió alábecsüli a veszélyt?

2015. október 12., hétfő 18:57, frissítve: kedd 08:08

Az Európai Unió továbbra is alábecsüli a migrációs veszélyt Szijjártó Péter szerint.

A tárcavezető Luxemburgban az uniós külügyminiszteri találkozó után azt mondta: ha a tagországok nem lépnek fel hatékonyan a kérdésben, akkor nem százezrek, hanem milliók érkeznek az EU határaihoz.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: mielőbb meg kell állapodni a menekülteket ellátó jelenlegi országokkal, így Törökországgal, Jordániával és Libanonnal is. Magyarország támogatja a Törökországnak szánt akciótervről való megállapodást és a cserébe adandó vízumliberalizáció felgyorsítását.

„Nagyon gyorsan meg kell állapodni a Szíria körüli országokkal, hogy annak érdekében, hogy tartsák ott a menekülteket, és ne zúdítsák rá Európára az újabb bevándorlási hullámot, ugyanis ezek a milliók, akiket itt felsoroltunk, ha nem kapnak megfelelő ellátását, hogy ha nem tudnak emberhez méltó életet élni, és elvesztik azt a hitüket, hogy egyszer vissza tudnak térni az otthonukba, akkor ők nagyon gyorsan megfogják hozni azt a döntést, hogy Európába induljanak. Itt Törökországnak kulcsszerepe van. Én azt gondolom, hogy Törökországgal való megállapodás nélkül magunkra rántjuk a milliós menekülthullám veszélyét” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!