2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Külföld

Az ukránok Szevasztopolt támadták, az oroszok Kremencsukot

Rakétával támadták meg az orosz flotta főhadiszállását, sajtóhírek szerint Kijev elismerte a támadást. Moszkva Kremencsukot támadta, miközben a második, ukrán gabonát szállító hajó elhagyta a Fekete-tengeri Csornomorszk kikötőjét.

  • Az ukránok Szevasztopolt támadták, az oroszok Kremencsukot

Rakétacsapás érte az orosz Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli törzsét – közölte a kikötőváros kormányzója Telegram-csatornáján.

A Sky News értesülései szerint az ukrán hadsereg elismerte, hogy Kijev áll a támadás mögött, amit „sikeresnek” minősített, de részleteket nem közölt az ukrán fél.

Az orosz védelmi minisztérium közölte: 19 ukrán drónt semmisített meg a Fekete-tenger és a Krím felett, valamint oroszországi területek felett.

Az ukránok az utóbbi napokban számos csapást hajtottak végre a Krím félsziget ellen, Szevasztopolban már az előző héten is volt egy nagy kárt okozó támadásuk.

Az oroszok pedig Kremencsukot támadták rakétával – számolt be a régió megbízott kormányzója. Dmitro Lunin beszámolója szerint sok a halott és a sebesült. Az egyik rakétát az ukrán légvédelmi erők lelőtték.

Elhagyta a Fekete-tengeri Csornomorszk kikötőjét a második, ukrán gabonát szállító hajó, a szállítmány rendeltetési helye Egyiptom – erről az ukrán hatóságok adtak hírt.

A héten ez már a második hajó, amely a Kijev által létrehozott tengeri folyosón halad át az orosz blokádot és fenyegetéseket megkerülve.

Moszkva korábban többször figyelmeztetett: az ukrán gabonát szállító hajókat célpontnak tekinti.

Továbbra is véres harcok folynak Bahmuttól délre. Sajtóhírek szerint a Donyeck megyei Kliscsijivka települését szeptember 17-én foglalták vissza az ukránok.

A szóvivő nemrég számolt be arról, hogy a Bahmut és Horlivka közötti autópályát már az ukrán erők tartják tűzellenőrzés alatt, így az orosz egységek ellátása ebben az irányban jelentősen megnehezült. A vasúti vonalakat azonban továbbra is az orosz csapatok uralják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!