2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Az oroszok olyat üzentek a nyugati vezetőknek, amit nem tesznek zsebre

Nem igaz, hogy nincsnek francia katonai kiképzők Ukrajnában - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszija 1 orosz tévécsatorna vasárnapi Moszkva. Kreml. Putyin című heti műsorában.

  • Az oroszok olyat üzentek a nyugati vezetőknek, amit nem tesznek zsebre

Az orosz diplomácia vezetője Gabriel Attal francia kormányfő ezzel ellentétes tartalmú állítására reagált.

"A francia miniszterelnök hirtelen elkezdte azt mondani, hogy nincsenek ott kiképzőik. Ez nem igaz, és ezt ők is tudják"

- mondta Lavrov.

A tárcavezető szerint a Nyugat számítása abban rejlik, hogy "lépésről lépésre mindenkit hozzászoktasson ahhoz a gondolathoz, hogy mintha semmi nem is történne, de aztán holnap még egy kis lépés, holnapután még egy". Hozzátette, hogy Oroszország mindezt átlátja, és teljes mértékben tisztában van azzal, hogy mit tesz a kollektív Nyugat, és milyen szerepet játszik "az Oroszországi Föderáció ellen kirobbantott háborúban".

"Tudjuk, hogy kell ez ellen harcolni"

- hangoztatta.

Joe Biden amerikai elnöknek azzal a kijelentésével kapcsolatban, miszerint az Egyesült Államok nem engedi, hogy Ukrajna csapást mérjen Moszkvára és a Kremlre, Lavrov kijelentette: "nehéz ezt kommentálnom. De ha ezt tiszta fejjel és emlékezettel mondta, és azzal dicsekszik, hogy nem rendelte el Moszkva bombázását, akkor ez azt jelenti, hogy minden mást szabad (bombázni)".

Az orosz külügyminiszter hozzátette, hogy nagyjából "minden mást bombáznak is". Emlékeztetett rá,

a konfliktus kezdetén dróncsapásokat hajtottak végre Moszkva ellen és "akkor senki sem csapott a rezsim (az ukrán vezetés) kezére".

Lavrov szerint a Nyugat meghallotta és megértette Vlagyimir Putyin orosz elnök arra vonatkozó jelzését, hogy szimmetrikus válaszként nagy hatótávolságú orosz fegyvereket kaphatnak azok, akik csapást mérhetnek velük azoknak az országoknak az objektumaira, amelyek fegyvert szállítanak Ukrajnának.

"Ha Önök felfegyverzik az ellenségünket, akkor mi magunk fogjuk eldönteni, hogyan válaszolunk az Önök ellenséges cselekedeteire"

- tette hozzá Lavrov.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő ugyanebben a műsorban Boris Pistorius német védelmi miniszternek azt a kijelentését, hogy Németországnak 2029-ig fel kell készülnie a háborúra, azzal hozta összefüggésbe, hogy szerinte Berlinnek a második világháború után mindig nagy problémái voltak "a szuverenitás- és az autonómiadeficitje miatt".

"És ennek a deficitnek a keretében a német hatóságok természetesen versengve próbálnak megfelelni Brüsszelnek, a washingtoni pártbizottságnak és (Jens) Stoltenbergnek a NATO-ban" - mondta Peszkov.

Peszkov hangot adott véleményének, hogy

a nyugati országok "háború előtti extázisba" estek,

és ennek ürügyén elkezdték cenzúrázni a saját médiájukat, még a legtekintélyesebb orgánumokat is.

"Nézzék meg, milyen tollba mondott anyagokat közölnek az Egyesült Államok, Nagy-Britannia legtekintélyesebb kiadványai! Látható, hogy a pártbizottságban fogalmazzák őket" - fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Visszatért Varga Barnabás

Visszatért Varga Barnabás

Elhagyta a stuttgarti kórházat és hazautazott Varga Barnabás, a németországi Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott csatára - számolt be róla szerdán a magyar szövetség közösségi oldala.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elegük van a spanyoloknak a tömegturizmusból + videó

Elegük van a spanyoloknak a tömegturizmusból + videó

Elegük van a spanyoloknak a tömegturizmusból. A dél-európai ország lakói az elmúlt hónapokban több tüntetést szerveztek a legnépszerűbb turistaparadicsomokban, miután a rengeteg külföldi turista miatt a helyiek egyre nehezebben jutnak tisztességes lakhatáshoz. A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította, Murciából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!