2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Ottó 18:05

Külföld

Az olasz miniszterelnökkel tárgyal hétfőn Orbán Viktor magyar kormányfő + videó

Ha a Fidesz nem lép be az Európai Konzervatívok és Reformerek közé az Identitás és Demokrácia frakciójában tárt karokkal várják-erről Matteo Salvini pártjának egyik szenátora beszélt.

  • Az olasz miniszterelnökkel tárgyal hétfőn Orbán Viktor magyar kormányfő + videó

Hétfő este Giorgia Melonival tárgyal a magyar kormányfő Rómában. A megbeszélésnek várhatóan témája lesz a romániai AUR párt Európai Konzervatívok és Reformerek közé való felvétele is. A szélsőséges magyargyűlölő párt csatlakozását a héten jelentette be a jobboldali tömörülés. A Fidesz azonban egyértelművé tette: nem tartja lehetségesnek az együttműködést az AUR-ral.

 

Francesco Giubilei, elnök, Nazione Futura: „A Fidesz belépése az Európai Konzervatívok és Reformerek csoportjába szerintem attól is függ, hogy hogyan alakulnak a francia választások. Ha ugyanis Le Pen pártja kormánypárttá válik, akkor a Fidesszel szembeni ellenérvek elmaradnak. Fontos, hogy mi történik június 30-án és főleg július 7-én a második fordulóban... .” 

Ha a Fidesz nem csatlakozik az Európai Konzervatívokhoz akkor képviselői maradhatnak továbbra is függetlenek vagy a szintén jobboldali Identitás és Demokrácia frakciójában foglalnak helyet. Abban amelynek Matteo Salvini pártja a Liga, illetve Geert Wilders és Marine Le Pen is része.

A Hír TV már hetekkel ez előtt megkérdezte ezzel kapcsolatban a Liga szenátorát. Claudio Borghi szerint Orbán Viktor és a Fidesz rögtön csatlakozhatna hozzájuk.

Claudio Borghi, szenátor, Liga: „Mi nagyon nyitottak vagyunk. Szeretnénk az első csoport lenni. Szerintem Orbán Viktor egy demokratikusan megválasztott vezető. Így azt kell tennie, amit a népe akar. Nekem úgy tűnik, hogy eddig mindig újraválasztották, tehát nyilvánvalóan érti, hogy mit akar a népe. Nem én folytatom a tárgyalásokat, de ha rajtam múlna, akár holnap nyugodtan csatlakozhatna az Identitás és Demokrácia képviselőcsoporthoz. Nagyon örülnénk neki."

Az viszont biztosnak tűnik, hogy bárhová is lép be a Fidesz Európában, a jó viszony Olaszországgal továbbra is fennmarad. Erre azért is szükség van, mert csak így lehet súlyozni a spanyol és német balközép kormányokat. Franciaországban hamarosan kiderül, hogy Marine Le Pen tud-e jobboldali kormányt alakítani és tovább erősíteni a konzervatívokat Európában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!