2024. 06. 27. Csütörtök László napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Az olasz jobboldal sem akar belépni a háborúba + videó

Egy olyan országért nem mennek háborúba, amely még csak nem is tagja a NATO-nak – ezt mondta a HírTV-nek a Liga szenátora. Az olasz pártok többsége is egyetért abban, hogy Ukrajna védelmében végre a békére kellene összpontosítani, ez az egyik témája az olaszországi G7 csúcsnak is, ami ma kezdődik.

  • Az olasz jobboldal sem akar belépni a háborúba + videó

Ferenc pápa folyamatosan az orosz-ukrán háború leállítását sürgeti. A fegyveres harcok a témája a G7 soros ülésének is, a legfejlettebb ipari országok fórumának most Olaszország ad otthont. Két baloldali kis párt is azt támogatná, hogy olasz fegyverekkel orosz állásokat lőjenek Ukrajnából.

„Határozottan támogatom a fegyverek küldését és azt is, hogy csapást mérjünk az orosz területen lévő célpontokra, ahonnan az Ukrajna elleni támadások kiindulnak. Tovább viszont nem mehetünk, mert a világháborút senki sem akarja”

– mondta Luigi Marattin baloldali képviselő.

Alessandro Morelli a Liga szenátora szerint bár Róma támogatja Ukrajnát, nem hajlandó további lépéseket tenni egy nem NATO-országért. Az pedig fel sem merülhet, hogy Olaszország belépjen a háborúba, tette hozzá.

„Határozottan ellenezzük, hogy olasz vagy európai katonák az orosz - ukrán hadszíntéren lépjenek közbe... Ráadásul egy olyan ország védelméért, amely nem tagja a NATO-nak ezt elfogadhatatlannak tartjuk... A NATO-ba való belépés pedig egy közép-hosszútávú folyamat, ami az Európához való csatlakozásra is igaz. Tehát a vita arról, hogy belépünk-e egy háborúba vagy sem, részünkről fel sem merül”

– hangsúlyozta a szenátor.

A római kormány közben a 9. katonai csomagot készíti elő Ukrajna számára, többek között Sump-T légvédelmi rendszert is küldenének. Olaszország miniszterelnöke, Giorgia Meloni szerint jelen pillanatban a légvédelem megerősítése a legfontosabb feladat, de itt meg kell állni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergelynél nem gond a feddhetetlenség hiánya

Karácsony Gergelynél nem gond a feddhetetlenség hiánya

Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy hívja vissza a BKK felügyelőbizottságából a korrupciógyanúba keveredett Czeglédy Gergőt, a III. kerület alpolgármesterét.
A nap kérdése

A nap kérdése

Ki mondta? „Nem megyek ki Brüsszelbe, ezt megígérhetem.”

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kétnapos EU-csúcs kezdődik Brüsszelben

Kétnapos EU-csúcs kezdődik Brüsszelben

A közel-keleti konfliktus, az orosz-ukrán háború és Ukrajna uniós csatlakozási folyamata is szerepel a ma kezdődő kétnapos brüsszeli EU-csúcs témái között.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!