2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Kísértet Lublón

Következik:

Szélesvásznú történelem - Kísértet Lublón 22:05

Külföld

Az izraeli hadsereg teljesen körbevette az Al-Shifa kórházat + videó

Gáza legnagyobb kórháza lényegében már temetővé vált – ezt állítja az Egészségügyi Világszervezet.

  • Az izraeli hadsereg teljesen körbevette az Al-Shifa kórházat + videó

Rendkívül súlyos a helyzet az Al-Shifa kórházban és annak környékén. Komoly harcok dúlnak az intézmény közvetlen közelében. Az izraeli hadsereg arról tájékoztatott, hogy a gázai harcokban több magas rangú Hamász-tisztviselőt is megöltek. Azt is bejelentették, hogy a hadsereg folytatja a Hamász katonai infrastruktúrájának felszámolását az övezetben.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a már egy hete működésképtelen Al-Shifa kórház mintegy 2300 embernek szolgál menedékül. Ugyanakkor – mint a WHO szóvivője fogalmazott – a Gázai övezet legnagyobb kórháza majdnem egy temető.

Az ENSZ szerint több tucat koraszülött és vesebeteg nem kezelhető megfelelően az áramhiány miatt. Az izraeli hadsereg megnyugtatásképp azt közölte: már a mobil inkubátorok átszállításának koordinálás zajlik.

A nehéz helyzet miatt Rishi Sunak brit miniszterelnök sürgette Izraelt, hogy tegyen meg mindent a gázai civilek védelme érdekében, és sürgős humanitárius tűzszünetre szólított fel.

Joe Biden pedig arról beszélt, hogy az Al-Shifa kórházat "meg kell védeni".

Izrael ugyanakkor azzal vádolta a Hamászt, hogy az intézmény alatt parancsnoki központot üzemeltet. Erről felvételeket és bizonyítékokat is bemutattak. A Hamász tagadja a parancsnoki központ létezését.

Izrael a terrorszervezet október 7-i támadásait követően kezdett háborút Gázában. A hadműveletekben eddig 46 izraeli katona vesztette életét. A Hamasz által vezetett egészségügyi minisztérium szerint több mint 11 ezer embert öltek meg az övezetben, közülük több mint 4500 gyereket.

A Hamász katari közvetítőknek azt mondta, hogy a készek elengedni akár 70, Gázában fogva tartott nőt és gyermeket egy ötnapos tűzszünetért cserébe. Az alku része állítólag további 200 palesztin nő és 75 kiskorú szabadon bocsájtása is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 2-1-re győzött a Wolverhampton Wanderers vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának szombat esti mérkőzésén, sikerével pedig átvette a vezetést a tabellán.
Visszaéltek Marco Rossi képével

Visszaéltek Marco Rossi képével

Egy Tisza-párti politikus kampányfotóján tűnt fel a válogatott mestere, aki nem gondolta, hogy ez lesz a mindennapos rutinnak számító szurkolói fotózkodásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!