2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Az izraeli hadsereg ismét likvidált egy fontos Hamász-vezetőt

Az izraeli légierő hétfőre virradóra ismét intenzíven bombázta a Gázai-övezetben a területet uraló és Izraelt megtámadó Hamász iszlamista terrorszervezet katonai létesítményeit, közben pedig folytatódott a gázai civilek menekülése a várható izraeli szárazföldi hadművelet elől az övezet déli részébe - jelentette a helyi média.

  • Az izraeli hadsereg ismét likvidált egy fontos Hamász-vezetőt

A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet palesztinoktól származó értesülései szerint hétfőre virradóra volt az eddigi legjelentősebb izraeli bombázás az övezetben a Hamász Izrael ellen október 7-én elindított terrortámadása óta - jelent meg az MTI-n.

Folyamatosan nő a likvidált Hamász-vezetők száma

Az izraeli hadsereg szóvivőinek közlése szerint az éjszaka folyamán légitámadásban meghalt a Hamász újabb fontos vezetője.

Közzétették az iszlamista szervezet azon hat, magas rangú vezetőjének a listáját, akiket a hadsereg és a Sin Bet belbiztonsági szolgálat a háború kezdete óta megölt.

Köztük van a Hamász déli körzetének biztonsági parancsnoka, kommandós egységük parancsnoka, és a Hamász légi hadviselésének irányítója is. Az izraeli katonai szóvivő közölte, hogy a katonai mellett politikai vezetőkkel is végeztek.

Mások között megölték az október 7-i támadás két parancsnokát, valamint Dzsavad Abu Samalát, a Hamász gazdasági miniszterét és Zakaria Abu Mamar nemzetközi kapcsolatokért felelős minisztert.

A Hamász-vezetőktöbbsége nem a Gázai övezetben él

Az izraeli hadsereg deklarált célja a Gázai övezeti bombázásokkal válaszolni az országot története során érő legbrutálisabb terrortámadásra és megölni a támadást eltervező és végrehajtó Hamász tagjait. Erről beszélt Nógrádi György is a Hír TV-ben. A biztonságpolitikai szakértő szerint az izraeli lakosság követeli a Hamász vezetőinek a levadászását.

Viszont a Hamász vezetőinek jelentős része nem a Gázai övezetben, hanem külföldön él. A szervezet politikai főnöke, Iszmáil Haníje mindeddig a katari Four Seasons szállodában lakott, de a szálloda közölte, hogy jelenleg nem tartózkodik ott.

A Gázai övezet egészségügyi minisztériumának közlése szerint október 7-e óta 2750 palesztin vesztette életét, és mintegy 9700 sebesült meg.

Az izraeli hadsereg felszólította az övezet északi részén élő civileket, hogy meneküljenek a földsáv déli részébe, mert támadni fogják a Hamász lakóépületek alatt húzódó alagútrendszerét, amelyben rejtőzködnek az övezetben maradt vezetők.

A Gázai övezet a világ egyik legsűrűbben lakott térsége: 45 négyzetkilométeren mintegy 2,2 millió ember él.

Nyitókép: AFP/Thomas Coex

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Tűzfalcsoport közösségi oldalán leplezte le a Soros-birodalom legújabb húzását

A Tűzfalcsoport közösségi oldalán leplezte le a Soros-birodalom legújabb húzását

A Free Press Unlimited, egy hivatalosan hollandiai székhelyű szervezet jelentős, több mint két és fél milliárd forintnyi eurós támogatást kapott a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványoktól és az Európai Uniótól. Ezek a támogatások a magyarországi média viszonyainak alakítására irányulnak – írta meg a Tűzfalcsoport.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!