Az iszlám térhódítása ellen tiltakoztak

KK, 2012. július 15., 15:51
Összecsaptak a rendőrök és a szélsőjobboldali tüntetők Bristolban. A mintegy 300 demonstráló az iszlám térhódítása ellen tiltakozott a délnyugat-angliai városban. A felvonulást néhány ellentüntető zavarta meg, ekkor néhány demonstráló dobálni kezdte a helyszínre kivezényelt rendőröket. Tizenegy embert vettek őrizetbe.

Rendőri kísérettel vonultak fel a szélsőjobboldali tüntetők Bristolban. A több száz fős megmozdulást az egyik legnagyobb brit szélsőjobboldali csoport, az Angol Védelmi Liga szervezte, amely rendszeresen tiltakozik az iszlám vallás terjedése ellen Nagy-Britanniában. A demonstrációval párhuzamosan egy antifasiszta csoport ellentüntetést szervezett, a rendet a helyszínre vezényelt közel ezer rendőr próbálta biztosítani. De nem mindenkit sikerült kordában tartani.

Az iszlámellenes Angol Védelmi Liga nemrég azzal keltett feltűnést, hogy egyik tagja hősnek nevezte a norvég tömegmészárlás elkövetőjét, Anders Breiviket, aki saját bevallása szerint a muszlimok bevándorlása ellen harcolt. Mint ismert, a férfi tavaly július 22-én két merénylet során 77 emberrel végzett.

Fotó: Europress/Getty

 

Fotó: Europress/Getty

 

Fotó: Europress/Getty

 

Fotó: Europress/Getty
Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés