2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az idén már negyedmillió migráns érte el Európát

2016. július 22., péntek 19:11, frissítve: péntek 20:01

Negyedmillió menedékkérő érte el Európát az idén, és több ezren vesztették életüket a veszélyes földközi-tengeri átkelés közben – jelentette a Nemzetközi Migrációs Szervezet. Majdnem az összes idei haláleset a Líbia és Olaszország közötti útvonalon történt.

Legutóbb huszonegy nő és egy férfi maradványait találták egy csónak fenekén a líbiai partok közelében. A holttesteket egy szicíliai kikötőbe szállították és megvizsgálták. Nyugat-afrikai országokból származtak.

„A sérülések alapján nagy tragédia történhetett. Az emberek küzdöttek az életükért, de sajnos huszonketten meghaltak. Nagyon sajnáljuk, előttük volt még az egész élet” – közölte Erna Rijnierske, az Orvosok Határok Nélkül képviselője.

Az idén már menekültek ezrei haltak meg, miközben megpróbáltak átkelni a Földközi-tengeren. A balkáni útvonal lezárását követően ismét többen jönnek Líbián keresztül. Csak szerdán több mint kétezer embert mentett ki a vízből az olasz és a spanyol haditengerészet. Vannak, akik az életükért menekülnek, mások csak jobb életet akarnak.

„Nincs munka. Még ha teremtesz is magadnak állást, akkor is adózni kell, nagyon drága minden. Ezért vállalom ezt a kockázatot. Tudom, hogy nagyon veszélyes, de ez nem tántorít el” – magyarázta egy migráns.

A nemzetközi migránsügyi szervezet legfrissebb adatai szerint az idén már negyedmillió menedékkérő érte el Európát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!