2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

„Az eredmény biztos, akkor miért kell szavazást tartani?”

2016. szeptember 26., hétfő 08:27, frissítve: hétfő 08:54

A vasárnapi kvótareferendum szükségességét kérdőjelezi meg az egyik tekintélyes német lap publicistája. A vasárnapi Bild pedig az idegenek előtt bezárkózó magyarokról ír. Külföldi lapszemle.

A választ már ismerik címmel közölt írást a Frankfurter Allgemeien Zeitung vasárnapi száma a magyarországi népszavazásról. Stephan Löwenstein, a cikk szerzője azt írja: az eredmény biztos, így felmerül a kérdés, hogy miért kell a szavazást megtartani. A mások mellett elemzőket, valamint harsányi és lyukóvölgyi lakosokat megszólaltató riportban Kovács Zoltán kormányszóvivő többek között elmondta, hogy a kormány várakozása szerint Szíria és Törökország felől erősödik majd a migrációs nyomás, ezért a referendum politikailag és jogilag is segíti a kormány munkáját. A szerző szerint a népszavazás csak akkor bukhat meg, ha alacsony lesz a részvételi arány.

A legnagyobb példányszámú országos vasárnapi lap, a Bild am Sonntag Utazás Európában című riportsorozatában Miért lettek hirtelen ennyire Orbánok a magyarok? címmel közölt összeállítást Magyarországról. A cikk szerzője szerint a lap egy olyan országot mutat be, amely bezárkózik az idegenek előtt. A szerző megszólaltatott mások mellett egy 22 éves diákot, aki úgy vélte, hogy a kvótareferendumnak nincs értelme. A Bild am Sonntag szerzője hozzátette: ez a diák egy kivétel. A cikk írója azt mondja: a Rubik- kockát 20 lépésben ki lehet rakni, de Magyarországnak talán valamivel több lépésre lesz szüksége az ország gondjainak megoldásához.

Közúti igazoltatás közben lelőtt két rendőrt egy körözött orosz állampolgárságú férfi az Ukrajna keleti részében fekvő Dnyipro, korábbi nevén Dnyipropetrovszk városában. A férfit a hatóságok elfogták. A két rendőrjárőr közlekedési kihágás miatt állított meg egy Citroen típusú gépjárművet. A sofőr lőfegyverrel tüzet nyitott a vele szemben intézkedő rendőrökre, akik közül az egyik a helyszínen, társa, egy rendőrnő pedig kórházba szállítása után halt bele sérüléseibe. A 33 éves elkövető ellen tavaly adtak ki körözést azután, hogy nem jelent meg idézésre az ügyészségen, amely egyebek között emberrablás, erőszakos nemi közösülés és bűnszövetkezetben való részvétel gyanúja miatt akarta kihallgatni. Az egyik járőr szolgálati fegyverével még halála előtt rálőtt és megsebesítette a támadó férfit, akit a belügyi szervek kora este egy lakásban vettek őrizetbe.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!