2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Az elmenekült miniszterelnök több millió dolláros tárgyaira bukkantak

2016. december 9., péntek 07:55, frissítve: péntek 11:28

Az Ukrajnából elmenekült miniszterelnök vagyontárgyaira bukkantak egy kijevi lakásban. Az ENSZ főbiztosa elítéli az izraeli telepek engedély nélküli építését. Csak két párt számítható biztosan a parlament tagjának Romániában. Külföldi lapszemle.

Nagy értékű antik festményeket, ikonokat, díszfegyvereket, ritka pénzérméket és egyéb értéktárgyakat talált egy kijevi lakásban az ukrán rendőrség. Az UNIAN ukrán hírügynökség beszámolója szerint a hatóságok bizonyosra veszik, hogy  a lefoglalt műtárgyak a hatalomváltó Majdan-tüntetések nyomán 2014-ben külföldre menekült Mikola Azarov volt miniszterelnök tulajdonát képezik. Azarov sajtójelentések szerint jelenleg Oroszországban tartózkodik épp úgy, mint a leváltott ukrán államfő, Viktor Janukovics. A műtárgyak értékét még szakértőknek kell megbecsülnie, de ukrán hírforrások szerint összesen több millió dollárt érhetnek. A rendőrfőnök állítsa szerint véletlenül bukkantak a lerakatra egy másik bűnügyben folyatott nyomozás közben.

Az ENSZ emberi jogi főbiztosa felszólította  Izraelt, hogy vizsgálja felül azokat a terveit, amelyek engedélyeznék előretolt állások kiépítését a megszállt palesztin területen. A brit The Guardian írása szerint ezeknek a telepeknek a törvényes engedélyezése még több palesztint foszt meg a földjétől és a megélhetésétől. Az izraeli parlament szerdán, első olvasásban már elfogadta az idevágó törvény tervezetét. Zeid Raad al-Husszein főbiztos felszólította a képviselőket, hogy alaposan fontolják meg a törvénytervezet támogatásának a kérdését, mert a törvénynek messze ható következményei lennének.

A tervezetet élesen elítélte az Arab Liga is, amely szerint a nemzetközi közösség most láthatja meg az izraeli kormány igazi arcát.

Romániában csak két párt – a győzelemre legesélyesebb Szociáldemokrata Párt és a jobbközép Nemzeti Liberális Párt – lehet biztos abban, hogy a hét végi választásokon parlamenti mandátumot szerez a csütörtökön közzétett utolsó felmérés adatai szerint. A Romania tv beszámolója szerint az IRES közvélemény-kutató intézet felmérésből kiderül, hogy további három román párt és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség haladja meg az ötszázalékos parlamenti küszöböt a kutatás háromszázalékos hibahatáránál kisebb mértékben. A megkérdezettek 44 százaléka a szociáldemokratákra, 23 százaléka a nemzeti liberálisokra készül szavazni. Az IRES által megkérdezett választók 42 százalékra biztosra ígérte részvételét a vasárnapi választásokon, további 28 százaléka valószínűnek tartja, hogy elmegy szavazni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!