2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Az egységes Európáért tüntettek

2017. április 23., vasárnap 22:46

Miközben a franciák szavaztak, Németországban ezrek tüntettek az európai egységért. A demonstrálók attól tartanak, hogy a francia választáson győzhet az euroszkeptikus szélsőjobb.

A francia választóknak üzentek az Európai Unió-párti tüntetők a német fővárosban. Berlinben és Frankfurtban is ezrek vonultak az utcára, hogy kiálljanak az egységes Európa eszménye mellett.

„Én a háborús nemzedékhez tartozom, átéltem a szabadság fellángolását Európában, és szeretném, hogy ennek az eredménye megmaradjon. Szeretném, hogy a franciák és a németek továbbra is békében éljenek együtt” – mondta egy tüntető.

Az Európa pulzusa nevű mozgalom Frankfurtból indult, válaszul a brexitnépszavazásra és Donald Trump választási győzelmére. Az Európában is erősödő radikális pártokra és populizmusra akarják felhívni a figyelmet.

„Azért vagyok itt, mert Európa veszélyben van. Hollandiában megúsztuk, és most reméljük, hogy Franciaország is jó irányt választ, aztán szeptemberben Németország is” – mondta egy másik tüntető.

Közben a német radikális jobboldal már készül a szeptemberi parlamenti választásra, elfogadta választási programját, és megválasztotta a kampányt vezető csúcsjelöltjeit. Az euroszkeptikus és bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak párt támogatottsága 10 százalék körül van.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!