2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Ausztria felismerte Budapest szándékát

2016. május 6., péntek 10:30

A klímaváltozás is hozzájárult a kanadai tűzvészhez, Donald Trumpot pedig saját pártjának „nagy öregjei” sem támogatják.

A Die Welt a Körmenden nyitott ideiglenes befogadótáborról ír. A konzervatív német lap szerzője úgy látja, Ausztria felismerte Budapest szándékát, hiszen a menedékkérők Körmendre helyezése azt jelenti, hogy közelebb viszik őket oda, ahová amúgy is menni szeretnének. Valószínűleg nem véletlen, az osztrák kormány a tábor megnyitásával egy időben megerősítette a határellenőrzést a térségben – teszi hozzá a lap. 

Sem az idősebb, sem az ifjabb George Bush nem támogatja Donald Trump elnökválasztási kampányát - írja a Texas Tribune, amelynek a két volt amerikai államfő szóvivője nyilatkozott. A lap emlékeztet rá, hogy George W. Bush az elmúlt öt választási ciklusban aktívan részt vett és támogatott jelölteket, a mostani helyzet tehát kivételt jelent.

Az El Nino és a klímaváltozás is hozzájárult a pusztító kanadai tűzvészhez - írja a bbc szakértőket idézve. Albertában idén már több mint háromszáz bozóttűz volt , ami duplája a megszokottnak. Tavaly rendkívüli szárazság volt Kanada nyugati részén, amelynek következében mezőgazdasági vészhelyzet alakult ki. Az átlaghőmérséklet egy Celsius fokkal magasabb volt az átlagosnál az év első hónapjaiban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!