2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Atomtámadással fenyegeti Észak-Korea az USA-t

2017. április 15., szombat 10:44, frissítve: szombat 13:14

Atomcsapással fenyegette meg Észak-Korea az Egyesült Államokat. Phenjan azután üzent Donald Trumpnak, hogy az amerikai elnök a héten arról beszélt, hogy kezelni fogja a nukleáris fenyegetéseket, és hadihajókat vezényelt a Koreai-félszigethez. Észak-Korea eddig öt atomkísérletet hajtott végre, szakértők szerint olyan rakétát akarnak fejleszteni, amellyel el tudják érni az Egyesült Államokat.

Katonai parádéval és erőfitogtatással ünnepelték meg Phenjanban az államalapító Kim Ir Szen születésének 105. évfordulóját Phenjanban. A díszszemlén a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság jelenlegi legfőbb vezetője, Kim Dzsongun elnökölt a nagyapjáról, Kim Ir Szenről elnevezett téren, miközben szoros alakzatokban és több száz teherautón felvonult a katonaság. A parádén üzentek a nyugati hatalmaknak.

„Ha az Egyesült Államok továbbra is provokál minket, a forradalmi erőink azonnal pusztító csapással reagálnak és a totális háborúra totális háborúval válaszolunk, a nukleáris háborúra pedig a saját stílusú atomtámadással” – jelentette ki Choe Ryonghae, a Koreai Munkáspárt Központi Bizottságának elnökhelyettese.

Donald Trump amerikai elnök még csütörtökön azt ígérte, hogy kezelni fogják az észak-koreai katonai fejlesztések jelentette fenyegetést, és bejelentette, hogy útnak indítanak a félsziget felé egy repülőgép-hordozót és három rakétával felfegyverzett kisegítő hadihajót.

„Nem tudom, hogy ez üzenetnek minősül-e, hogy ez változtat-e valamin vagy sem. Észak-Korea egy probléma és a problémákat kezelni kell” – mondta Trump.

Közben Moszkva minden országot arra szólított fel, hogy tartózkodjon a provokációként értelmezhető lépésektől az Észak-Korea körül kialakult helyzetben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!