2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Atombunkerre vágynak a japánok

2017. április 25., kedd 07:11, frissítve: kedd 11:43

Egyre többen érdeklődnek az atombunkerek után Japánban Észak-Korea miatt.

Az Európai Parlament liberális és demokrata csoportja ma találkozik a Közép-európai Egyetem rektorával – adja hírül a képviselőcsoport Twitter-oldalán. A liberálisok és demokraták a találkozó előtt úgy fogalmaztak, hogy minden Európa-barát csoport egységesen áll ki azért, hogy támogassa a CEU harcát az egyetemi szabadságért Magyarországon.

Japánban megugrott az atombunkerek iránti érdeklődés az észak-koreai fenyegetés miatt – írja a Daily Mail. A brit lap beszámolója szerint csak áprilisban nyolc megrendelést kapott a nukleáris óvóhelyeket építő vállalkozás, amely korábban egy év alatt csak hat bunkert épített. Egy másik cég a kereslet megtízszereződéséről beszélt. Megsokszorozódott a radioaktivitás és a mérges gázok elleni levegőszűrők forgalma is Japánban.

Németországban több ezer, Afganisztánból érkezett migráns jelentette ki, hogy korábban a tálibok oldalán harcolt, vagy hogy kapcsolatban voltak az ottani tálib harcosokkal - írja a Der Spiegel. A német lap portálja szerint a migránsok erről azért számolnak be, mert feltételezik, hogy így nem fogják őket visszaküldeni hazájukba, mivel a tálibokkal való kapcsolatuk miatt otthon halálbüntetés várna rájuk. A Der Spiegel arról számol be, hogy a német ügyészség 70 ilyen esetet vizsgál, hét afganisztáni migráns pedig vizsgálati fogságban van.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!