2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Apa és anya helyett egyes és kettes szülőt akar az olasz baloldal

Nem tűri tétlenül az LMBTQ ideológia térhódítását az olasz jobboldal és a családvédő civil szervezetek. A baloldali belügyminiszter január közepén döntött az anya és apa kifejezések helyettesítéséről az 1-es és 2-es szülő megnevezéssel. Miközben Olaszország a járvánnyal küzd, addig a baloldal a gendersemlegesség kiépítésén fáradozik.

  • Apa és anya helyett egyes és kettes szülőt akar az olasz baloldal

Az olasz törvényhozásban képviselői csoport is alakult a társadalom hagyományos értékeinek védelmében. A jobbközép politikusok számára elfogadhatatlan és felesleges a baloldal javaslata.

Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek Párt elnöke már évek óta figyelmeztet a szülők átnevezésének veszélyére.

Marco Maggione a Liga parlamenti képviselője a HírTV római tudósítójának hangsúlyozta, a jelenség nem új keletű, hiszen a Liga elnöke, Matteo Salvini belügyminisztersége előtt is az egyes és kettes szülő megfogalmazást használták. A Liga elnöke állította vissza az anya és az apa kifejezéseket, száműzve a gender semleges próbálkozásokat.

A Liga képviselője elfogadhatatlannak nevezte, hogy a családok támogatása helyett ideológiai nyomással törekednek a meggyengítésére.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!