2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Amerikában vezekelt a Volkswagen-vezető

2015. október 8., csütörtök 17:35, frissítve: csütörtök 21:56

Az amerikai kongresszusban kért bocsánatot a Volkswagen észak-amerikai vezetője a dízelbotrány miatt.

Michael Horn elismerte, hogy tavaly tavasz óta tudott a módszerről, amivel kijátszották a környezetvédelmi normákat. A cégvezető közölte, hogy visszavonták a jövő évre vonatkozó forgalmazási kérelmüket, és átdolgozzák a motor működését, hogy betartsák a környezetvédelmi előírásokat.

– Nem gondoltam, hogy egy ilyen botrány valaha lehetséges lenne a Volkswagen csoportnál. Visszaéltünk az ügyfeleink, a kereskedőink és a felügyeleti szervek bizalmával is. A cég vállalja a teljes felelősséget ebben az ügyben, és együttműködünk a hatóságokkal, valamint a kivizsgáló bizottsággal, hogy megértsük, mi történt, és hogyan akadályozhatjuk meg, hogy ez megismétlődjön. Vállaljuk a tettünk következményeit, és az a célunk, hogy visszaszerezzük a cégünkbe vetett bizalmat – mondta Michael Horn.

A meghallgatással egy időben razziázott a német rendőrség a Volkswagen németországi székházában. Itt is a csalásra utaló bizonyítékokat keresték. A német autógyártó 2007 óta csalt egyes dízelek kibocsátási adataival, a botrányban 11 millió autójuk érintett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!