2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Álom és rémálom – méltatták a győzelmet

2016. június 15., szerda 10:43

Többnyire méltatja az európai sajtó a magyar válogatott tegnapi játékát. A Le Monde francia lap ugyanakkor inkább Orbán Viktor miniszterelnök stadionjaival foglalkozik.

Magyarország nyerte a dunai derbit címmel számol be a keddi magyar–osztrák Eb-mérkőzésről a francia Le Monde. A francia napilap a győzelem politikai hatásaira is kitér. A cikk emlékeztet, hogy a „labdarúgás Orbán Viktor nacionalista politikájának egyik prioritása”, és eddig „500 millió eurót” költött a stadionok építésére és rekonstrukciójára. A lap szerint a korábbi másodosztályú futballista több pénzt fordít hobbijára, mint az egészségügyre, és megemlíti, hogy szülőfalujában akkora stadiont építtetett, amekkorában a település lakossága kétszer is beleférne. A lap kitér arra is, hogy a vesztes Ausztriának sem ért még véget az Eb, ugyanis legjobb harmadikként is esélye lehet a továbbjutásra.

A Guardian összefoglalója arról ír, hogy a magyarok számára álom, a nagy reményekkel érkező osztrákoknak viszont rémálom lett a meccs. A gólszerzők mellett a magyarok közül Királyt, Dzsudzsákot és Kleinheislert emelték ki. Az első gólt szerző Szalai Ádámról azt írják, hogy 2014 októbere óta nem lőtt gólt sem klubcsapatában, sem pedig a válogatottban, ám kedden a szerencse a magyar csatár mellé állt, akiről a lap megjegyzi, hogy 200 embernek fizetett pálinkát a válogatott Eb-kvalifikációja után.

Magyarország sokkolta Ausztriát – ezt a címet adta a meccs összefoglalójának a Deutsche Welle. Szerinte a második félidő volt a döntő, a szünet az osztrákoknak nem sokat jelentett, de a magyarok önbizalma megjött, ebből lettek a gólok. A lap szerint a magyar csapat megérdemelten győzött. Kiemeli, hogy mindkét magyar gól szerzője borzalmas szezonon van túl klubcsapatával a német első és másodosztályban, ám ketten döntötték el a mérkőzést.

Egy álom vált valóra címmel közöl összeállítást a mérkőzésről a tekintélyes brit FourFourTwo futballmagazin. A lap idézi a magyar szövetségi kapitány Bernd Storck sajtótájékoztatóját, amelyen a német szakvezető álomszerűnek nevezte a győzelmet. Marcel Koller osztrák szövetségi kapitány szerint a vereség mögött az állt, hogy az idő múlásával az osztrákok egyre idegesebbé váltak, míg a magyarok nyugodtak tudtak maradni. A lap kiemeli, hogy ha az osztrákok versenyben akarnak maradni, akkor legalább egy pontot kell szerezniük Portugália ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!