2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Allahra bízza a népesedést az elnök

2016. május 30., hétfő 21:35

Allahra bízza a népesedést Törökország elnöke. Recep Tayyip Erdogan szerint a gyermekvállalás nem más, mint befektetés a jövőbe.

Törökországban nem vezetik be az államilag befolyásolt családtervezést, minden úgy lesz, ahogy Allah akarja – így foglalt állást a török elnök, aki felszólította a muszlimokat, hogy vállaljanak minél több gyermeket. „Világosan megmondtam, hogy megsokszorozzuk a leszármazottaink számát. Máshol népesedési tervekről és születésszabályozásról beszélnek. A muszlim családok nem közelíthetik így meg a kérdést. Mi követjük Allah és szeretett prófétánk útját és tanácsait” – jelentette ki Erdogan.

A török elnök ellenzi a fogamzásgátlást. „Szabályozás nélküli születést várunk a leendő anyáktól, főleg a jól felkészült leendő anyáktól. Ezzel a jövőnkbe ruházunk be, amely megerősíti a nemzet növekedését” – tette hozzá Erdogan.

Feminista és ellenzéki csoportok bírálták Erdogant azért, hogy elutasítja a női egyenjogúságról szóló nyugati elveket. A török elnök lánya a közelmúltban egy hadiipari mérnökhöz ment feleségül. Mindketten amerikai egyetemeken tanultak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!