2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Alig maradt különbség Trump és Clinton között

2016. október 31., hétfő 10:53

Egy százalékpontra csökkent Donald Trump hátránya Hillary Clintonnal szemben, javarészt az újabb, úgynevezett e-mail-botránynak köszönhetően.

Az még hetekig nem derülhet ki, hogy milyen újabb leveleket talált az FBI.

Istentiszteleten vett részt a Nevadában kampányoló Donald Trump. A szertartás után a republikánus elnökjelölt nagygyűlést tartott, ahol leszögezte, hogy győzni fog Nevada államban a november 8-ai elnökválasztáson. Trump beszélt az FBI által Hillary Clinton levelezése miatt újraindított nyomozásról is. Az e-mailek egy másik ügyben kerültek elő, amelyben Anthony Weiner korábbi New York-i szenátor is érintett. Weiner felesége pedig Hillary Clinton egyik kampánysegédje. Weiner után azért nyomoz az FBI, mert szexuális tartalmú üzeneteket és intim testrészéről küldött fotókat küldött több nőnek, köztük egy 15 éves észak-karolinai lánynak is. Trump megvádolta Hillary Clintont azzal, hogy ügyei eltussolásáért azt ígérte az amerikai főügyésznek, hogy ha ő lesz az elnök, újra kinevezi.

Nyilvánosságra került, hogy Hillary Clinton-közeli források azt mondták és talán saját maga is mondta valamelyik lapnak, hogy azon gondolkodik, újra kinevezi Loretta Lynch-et főügyésznek. Ezen gondolkodott, azt mondta, talán egy kijelentése is volt erről, ami már kimerítheti a vesztegetés fogalmát. Hogy mondhat olyat, hogy döntést fognak hozni róla, hogy újra kinevezi, és ezt nyilvánosan is kimondja” – mondta Donald Trump.

A Floridában kampányoló demokrata elnökjelölt röviden érintette csak az újabb e-mail-ügyet. Hillary Clinton Wilton Manors-i kampánygyűlésén inkább a homoszexuálisok és transzvesztiták jogegyenlőségéről beszélt.

„Édesanyám azt tanította, hogy sose adjam fel. Mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy igen, így van. És azt is jelenti, hogy amikor leütnek, ami számít, hogy fel tudsz-e kelni. Családokért és esélytelenekért harcoltam egész életemben. Nem fogok most megállni. Még csak most melegedünk bele. Igaz? Nem fogunk megzavarodni, bármit is dobjon felénk az ellenfelünk. Nem fognak kiütni minket. Tudjuk, mennyire fontos ez a választás, és tudjuk, hogy hány ember számít ránk” – nyilatkozta Hillary Clinton.

Az Írországban egy díjátadón részt vevő amerikai külügyminiszter is megszólalt az ügyben. John Kerry azt mondta: őt nem kereste még meg senki az FBI-tól.

„Ami az FBI-t és az e-maileket illeti, hadd reagáljak gyorsan. Nem, nem keresett senki, senki nem kért semmit, azt sem tudom, hogy a minisztériumot megkereste volna valaki. Ebben a témában több kijelentést nem szeretnék tenni, mert ez a téma az igazságügyi minisztérium és az FBI hatásköre. Nekik kell reagálni minden felmerülő kérdésre ebben a témában” – mondta az amerikai külügyminiszter.

A legutolsó közvélemény-kutatások szerint Trump jelentősen csökkentette hátrányát Clintonnal szemben, és már csak egy százalékpont a hátránya.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!