2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Áldozatokat követelt az ítéletidő

,

2015. október 4., vasárnap 13:28, frissítve: hétfő 08:28

Egy öregotthon három lakója fulladt vízbe a francia Riviérán tomboló ítéletidőben. A természeti csapásban összesen 16-an haltak meg, hárman pedig eltűntek. A francia elnök kártérítést ígért az áldozatok hozzátartozóinak.

Bokáig ért az iszap és sár a francia Riviérán a felhőszakadás után. Két nap alatt annyi eső esett, mint máskor egy hónapban.

A filmfesztiváljáról ismert Cannes-ban a város közelében lévő autópályát is elöntötte a víz. Egy öregotthon három lakója vízbe fulladt, mások az elárasztott utcákon lelték halálukat. Francois Hollande francia államfő a helyszínen részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Az elnök azt ígérte, hogy az állam három hónapon belül kártérítést fizet.

„Itt akartam lenni a helyszínen, Biotban, ahol az idősek otthonát elárasztotta a víz és három ember meghalt. A körzetben összesen tizenhatan vesztették életüket és hárman eltűntek az éjszakai katasztrófa következtében. A halálos áldozatok száma még nem végleges, ami mutatja, hogy milyen súlyos károkat okozott az árvíz. Szeretném kifejezni együttérzésemet az áldozatok hozzátartozóinak” – mondta a francia államfő.

A francia kormány szerdán katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítja az érintett megyéket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!