2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Aknagránátokat találtak izraeli katonák egy gázai óvodában + videó

Több aknagránátot találtak az izraeli katonák egy óvoda épületében Gázában. A zsidó állam hadserege egy órát adott arra, hogy elhagyják a Gázai övezetben található Al-Shifa kórházat a betegek, a személyzet, és az oda menekült civilek. Izrael ugyanakkor amerikai nyomásra beleegyezett, hogy napi két üzemanyagot szállító tartálykocsi lépjen be a Gázai övezetbe.

  • Aknagránátokat találtak izraeli katonák egy gázai óvodában + videó

Vállról indítható gránátokat találtak egy óvodában, az izraeli hadsereg videofelvétele állítólag Gáza északi részén készült. A zsidó állam katonasága azt akarja bizonyítani a felvételekkel, hogy a Hamász fegyveresei nemcsak kórházakban, hanem más civil épületekben, például óvodákban és iskolákban is fegyvereket rejtegetnek. Sőt a hadsereg abban is biztos, hogy az október 7-én elrabolt túszok is ilyen rejtekhelyeken vannak.

"Folytatjuk az Al-Shifa kórházban a földalatti bunkerrendszer átkutatását. Átfésültünk már sok alagutat és információt gyűjtünk a túszokról" - fogalmazott az izraeli hadsereg szóvivője.

Az izraeli hadsereg csütörtökön arról tájékoztatott, hogy az elfoglalt kórházakban fegyverekre és alagutakra bukkantak. Az Al-Shifa kórházról azt állították, hogy ott volt a Hamász főhadiszállása. Mint a tájékoztatásban elhangzott, nem kizárt, hogy a Hamász befalazta az alagút bejáratait, és pokolgépeket telepített az épületegyüttesbe.

Közben a Hamasz a zsidó állam állításait próbálja cáfolni. Ők olyan felvételt hoztak nyilvánosságra, amin az látszik, hogy az Al-Shifa kórházban csak betegek fekszenek a folyosókon és nincs ott semmilyen fegyver.

Közben rakétákkal lőtte Libanonból a siíta Hezbollah az izraeli megfigyelőállásokat. Csütörtök óta egyre hevesebb támadásokat indít az iráni támogatású milícia a zsidó állam ellen. Válaszul az izraeli védelmi erők tüzérséggel lőtték a szervezet libanoni állásait.

Izrael amerikai nyomásra beleegyezett, hogy napi két üzemanyagot szállító tartálykocsi lépjen be a Gázai övezetbe. Nagy részét az ENSZ kérésére a segélyszállító teherautóknak, valamint az ivóvízellátáshoz biztosítják. Ez komoly változást jelent az izraeli politikában, amely korábban a rendszeres üzemanyag-szállításoktól teljesen elzárkózott.

Az izraeli sajtó arról is tájékoztatott, hogy élelmiszerrel, orvosi felszerelésekkel, vízzel és alapvető szükségleti cikkekkel 26 humanitárius segélyt szállító teherautó érkezett a háború-sújtotta térségbe 24 óra alatt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Képes lesz Szlovákia csökkenteni a társadalmi megosztottságot?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!