2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

„Akkora a düh, hogy új szavazás kell”

2016. június 30., csütörtök 07:13, frissítve: csütörtök 08:03

Új népszavazást sürget a brexit miatt a Times. Közben a volt brit miniszterelnök, Gordon Brown szerint a skótoknak nem kell választaniuk, hogy Európához vagy Nagy-Britanniához akarnak-e csatlakozni.

Gordon Brown volt brit miniszterelnök úgy véli, hogy a brexit utáni Egyesült Királyságnak olyan viszonyt kellene kiépítenie az Európai Unióval, mint Norvégiának – írja a Herald című skót napilap. Gordon Brown, aki maga is skót származású, arra figyelmeztette a skót szavazókat, hogy nem kellene határozott választásra törekedniük Európa és Nagy-Britannia között. A volt brit miniszterelnök most először fejtette ki nyilvánosan véleményét a brit referendum eredményéről, és azt hangoztatta, hogy Skóciának minden lehetőséget meg kellene vizsgálnia, még egy olyan kvázi szövetségi felállást is, amelyben Nagy-Britannia különböző részei eltérő kapcsolatokat ápolnának az Európai Unióval.

Üdvözlet brexit-Britanniába, a Boris keblűek országában – csúfolódik az Irish Times a brit népszavazás után. A dublini lap megjegyzi, hogy hat nappal az uniós népszavazás után az Egyesült Királyságnak nincs kormánya, nincs ellenzéke és nincs terve. A kilépés mellett kampányolók egyértelműen abban reménykedtek, hogy kis különbséggel veszítenek, és arra nem is gondoltak – ezt ma már tudjuk –, hogy mit csinálnak, ha győznek, jegyzi meg a lap.

Akkora a düh, hogy új szavazás kell – állapítja meg a Times. A brit napilap szerint a brit közvélemény fokozatosan kezd ráébredni arra, hogy rossz irányba szavazott. A cikkíró ezzel szembeállítja Nigel Farage-t, akit Nagy-Britannia nagykövetének nevezett a széles néptömegek számára, és aki – a kommentátor szerint – szamárnyerítéssel torkolta le a megvert kontinentális seregeket, és azt üzente nekik egy részeg kocsmai kötekedő stílusában, hogy »most nem nevettek, ugye?«, ami éppenséggel elég nagy szégyen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!