2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Ahogy az esőzések alábbhagytak, felszálltak a helikopterek

Nagyszabású mentőakció indult az indiai Kerala-államban az áradások sújtotta területeken, miután vasárnap reggel alábbhagytak a monszunesők. Eddig 350 ember vesztette életét a természeti csapásban, további ezrek közvetlen veszélyben vannak a vízözön által elzárt helyeken.

  • Ahogy az esőzések alábbhagytak, felszálltak a helikopterek

Helikopterekkel mentik több helyen a túlélőket az indiai Kerala államban, mivel sok településen már csak csónakokkal lehetne megközelíteni a lakott részeket. Mások otthonaikban maradnak, vállalva a veszélyt – nekik szintén a légi úton eljuttatott élelmiszercsomagok jelentik a túlélést. Vasárnap reggel az esőzések alábbhagytak, a mentőakciók azonnal elindultak a bajba jutott lakosok megsegítésére.

„Ma hajnalban belekezdtünk egy alapos mentőakcióba. Minden egyes települést átkutatunk, a tervek szerint. Eddig 10 halottat találtunk a túlélők mellett” – ismertette Madhu G. Nair, az indiai gyorsreagálású hadtest parancsnokhelyettese.

A leginkább veszélyeztetett város Chengannur, ahol ötezeren rekedtek, ahogy a vízözön körbekerítette a települést. A helyi hatóságok szövetségi segítséget kértek a kormánytól. Az idő rövid, a meteorológiai szolgálat szerint néhány napon belül újabb monszunesők érkeznek, akkor már nehezebb lesz segíteni.

„Ebben a régióban mintegy 80 helyen tapasztaltunk földcsuszamlásokat, 600-800 fa dőlt el, szikladarabok szakadtak le a hegyekben. Nagyon nehéz munkájuk van a terepen a mentőalakulatoknak” – nyilatkozta Unni Krishna rendőrségi nyomozó.

Rengeteg házat temetett maga alá a megindult föld, az anyagi károk felmérésére még sok ideig el fog tartani. A mintegy 200 ezer kimenekített számára létrehozott átmeneti táborok higiéniai körülményei rosszak, a hatóságok félnek, hogy járványveszély alakulhat ki. A mobilszolgáltatók mindenesetre ideiglenesen ingyenessé tették az államban az SMS-szolgáltatást, hogy a bajba jutottak bárhonnan bárhogy segítséget tudjanak kérni a hatóságoktól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!