2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 23:50

Nem győzik cáfolni a Trump tanácsadóját érő antiszemita vádakat

2016. november 17., csütörtök 18:35, frissítve: péntek 07:52

Az antiszemitizmus erősödésétől tartanak az Egyesült Államokban Trump megválasztása után. Egyre több adományt kap az antiszemitizmus ellen küzdő Rágalmazás-ellenes Liga – írja a Magyar Távirati Iroda. Donald Trump stratégiai főtanácsadóját, Steve Bannont sokan minősítik fehér nacionalistának és antiszemitának, amit a hozzá közelálló sajtó nem győz cáfolni.

Ricky Martin Grammy-díjas énekes Puerto Ricóban született, a sziget az Egyesült Államok külbirtoka. A popsztár nyíltan vállalja homoszexualitását. Más zenészekhez hasonlóan ő is tart attól, hogy Donald Trump korlátozza majd a kisebbségek jogait. „Ha rosszul alakulnak a dolgok, és ha a meleg közösség, vagy a latin közösség tagjaként fenyegetve érzem magam, akkor nagyon hangosan felemelem majd a szavam ez ellen. Valami azonban azt mondatja velem, hogy erre nem lesz szükség” – nyilatkozta.

Trump a választási kampányban azt ígérte, hogy kiutasítja az Egyesült Államokból az illegális bevándorlókat, akik között nagyon sok a latin-amerikai.

Európában a radikális jobboldal Trumpot élteti. Az Osztrák Szabadságpárt elnökjelöltje szerint Trump győzelmének nemcsak az amerikai demokratákat, hanem az Európai Unió vezetőit is ki kellene józanítania. „Remélem, hogy megindul az ébredés folyamata. Nagy hibákat csináltunk, és odáig fajult a helyzet, hogy elvesztettük az egyik legfontosabb tagállamunkat, Nagy-Britanniát. Tehát jobban kell csinálnunk a dolgokat” – jelentette ki Norbert Hofer, az osztrák Szabadság Párt elnökjelöltje. Ausztriában ők a legnépszerűbb politikai erő – másfél héttel az elnökválasztás előtt.

Eközben a Wall Street Journal nyilvánosságra hozta azoknak az országoknak a névsorát, amelyek vezetőivel már beszélt Donald Trump. A listán Lengyelország és Ukrajna szerepel Közép-Kelet-Európából. Magyarország nem, pedig Orbán Viktor az első között tett hitet Trump mellett.

A megválasztott amerikai elnök a külföldi állami vezetők közül elsőként a japán miniszterelnökkel találkozik. „Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy elsőként a külföldi vezetők közül legmagasabb szintű találkozót tarthatunk a megválasztott amerikai elnökkel, Donald Trumppal. Remélem, hogy jól elbeszélgetünk majd a jövőről szőtt álmainkról” – közölte a japán kormányfő. Abe Sinzó a hírek szerint rendkívül könnyen szót ért azokkal a külföldi politikusokkal, akik hozzá hasonlóan konzervatív és patrióta nézeteket vallanak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!