2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

A „Veszett Kutya” lehet Trump védelmi minisztere

2016. december 2., péntek 06:38, frissítve: péntek 08:18

A megválasztott amerikai elnök James Mattis tábornokot jelöli a Pentagon élére. A nyugalmazott tábornok kinevezéséhez rendkívüli kongresszusi jóváhagyásra lesz szükség.

Donald Trump köszönetnyilvánító turnéjának első állomása Ohióban volt. Az elnökválasztási győzelmét ünneplő rendezvényen Trump bejelentette, hogy ki irányíthatja az amerikai hadsereget a következő négy évben. „Ezt ne mondjátok el senkinek, a sajtó se, még ha ez élő adás is, és vagy hét csatorna közvetíti. Szóval, »Veszett Kutya« Mattist jelölöm majd védelmi miniszternek. De ezt hétfőig nem jelentem be, úgyhogy ne mondjátok el senkinek. Mattis nagyszerű, remek” – fogalmazott a januárban hivatalba lépő elnök.

A Pentagon leendő vezetője, James Mattis kemény, agresszív stílusa miatt kapta becenevét a tengerészgyalogságnál. A hatvanhat éves tábornok kevesebb mint négy éve vonult nyugdíjba, ez pedig megnehezítheti a kinevezését: mert a törvény előírja, hogy csak az lehet védelmi miniszter, aki már több mint hét éve távozott az aktív katonai szolgálatból. A tábornok kinevezése ezért rendkívüli kongresszusi jóváhagyást igényel majd.

Mattis korábban élesen bírálta Barack Obama Közel-Kelet-politikáját, különös tekintettel az Iránnal kötött atomalkura.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!