2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

A Vatikánban is a magyar kormány a téma

2016. május 30., hétfő 07:45, frissítve: hétfő 15:16

A vatikáni rádió és a német közszolgálati rádió is a magyar kormány EU- és bevándorlás-ellenes kampányával foglalkozik. Megállapításuk szerint a kormány az egyre nyilvánvalóbb korrupcióról próbálja elterelni a figyelmet.

A magyar bíróságok menekültellenességéről közöl összefoglalót a német Der Spiegel. Felsorolásuk szerint a bíróságok a 14 éves gyerekeket is felnőttként kezelik, nincsenek megfelelően lefordított vádiratok és tolmácsok, ráadásul kézzel fogható bizonyítékra sincs szükség, elég, ha valakire rámondják a rendőrök hogy elkövette, amivel vádolják. Emiatt egyre többen gondolják, hogy a bírók és a rendőrök is politikai elvárásokat teljesítenek.

Veszélyes populista kettős játékként jellemzi a német közszolgálati rádió tudósítója Orbán Viktor és a kormány EU-ellenes kampányát. Magyarország az EU nettó haszonélvezője: több pénzt kap Brüsszeltől, mint amennyit befizet. A pénz viszont sokszor a kormányhoz közeli vállalkozók zsebébe kerül és a korrupció egyre nyilvánvalóbb. Orbán Viktor és a kormány EU- és bevándorlás-ellenessége erről a válságról próbálja elterelni a figyelmet, de ez veszélyes játék, mert a magyarok 70 százaléka a migránsválság ellenére is európai állampolgárnak tartja magát.

A menekültek elleni magyarországi és szerbiai visszaélésekkel foglalkozik a vatikáni rádió is. Megjegyzik, hogy az ENSZ is figyelmeztette a két országot a migránsok emberi jogainak a tiszteletben tartására. A menekültek sokszor vécéhez se férnek hozzá és mindenféle fertőzésnek ki vannak téve. A hatóságok nem javítanak az állapotokon, mert attól tartanak, hogy ha jobb lenne a helyzet, akkor még több ember próbálna Magyarországra jutni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!