2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

A turisták nem félnek a terrortól

2017. augusztus 20., vasárnap 13:21, frissítve: vasárnap 13:21

Nem mondják le Barcelonába tervezett útjukat a turisták a csütörtöki terrortámadások ellenére sem. A városban délelőtt gyászmisén emlékeztek meg a merényletek halálos áldozataira. A spanyol rendőrség közben még mindig keresi azt a 22 éves marokkói férfit, aki a tömegbe hajtva rendezett vérfürdőt Barcelona legforgalmasabb sétálóutcáján.

Mise volt a világ egyik leghíresebb templomában: a barcelonai Sagrada Famíliában a csütörtöki terrortámadások áldozataiért imádkoztak. Spanyol sajtóértesülések szerint ez az ikonikus épület is a terroristák tervezett célpontjai között volt, a csoport fel akarta robbantani a bazilikát.

A 14 embert meggyilkoló, marokkóiakból álló sejtet a spanyol rendőrség felszámolta, de több tagjukat még keresik, köztük a sofőrt, aki a tömegbe hajtott a Ramblán. A 22 éves Younes Abouyaaqoub (Junesz Abujakub) el tudott menekülni a támadás helyszínéről.

„Megerősítem, hogy elfogatóparancs van érvényben az ellen a személy ellen, akit megnevezett a média, már mindannyian tudják, kiről van szó. A rendőrség még mindig keresi őt” – jelentette be Albert Oliva katalán rendőrségi szóvivő.

Miközben Barcelona gyászol, a turistákat nem tántorítja el a terror attól, hogy meglátogassák a világ egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpontját.

„A terrortámadásnak nem lesz nagy hatása Barcelona turizmusára. Jelenleg is több turistacsoportot utaztatunk ide, Kínából és a világ más részeiről is. Eddig senki sem mondta le az utat” – ismertette egy utazási iroda alkalmazottja.

Évek óta folyamatosan emelkedik a Barcelonába látogatók száma, 2016-ban több mint 9 millió turista érkezett ide. A város bevételeinek 20 százalékát a turizmusból származó pénz teszi ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!