2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

A terrortámadás után is pályára lép a Manchester United

2017. május 23., kedd 16:32

Az UEFA egyelőre nem fújta le az Európa-liga holnapi döntőjét. A meccset ötvenezer szurkoló előtt rendezik Stockholmban.

Gyászszünettel kezdte mai edzését az angol Manchester United a terrortámadás áldozataira emlékezve.

Az Európa-liga döntőjét szerdán rendezik – két nappal a manchesteri terrortámadás után. A finálé egyik résztvevője az angol városból érkezik. A Manchester United 2008-ban nyert utoljára európai kupát – még a legendás edző, Sir Alex Ferguson irányításával. A mostani döntőben az Ajax lesz az ellenfél, az amsterdami klub jóval régebben áhítozik a nemzetközi sikerre. A holland csapat utoljára 1995-ben szerzett trófeát, akkor a Bajnokok Ligáját nyerték meg. A meccset a stockholmi Friend Arénában rendezik. A svéd főváros rendőrségének szóvivője a Hír Televíziónak azt mondta: mint a tömegrendezvényekre mindig, fokozott biztonsági intézkedéseket rendeltek el.

„Fel vagyunk készülve a hasonló rendezvényekre. Az utóbbi időben új felszereléseket is kaptunk, a rendőreink már a mai napon figyelnek a szurkolókra és az utcákra. A rendőrök folyamatos kiképzésen esnek át, hogy minden eshetőségre fel tudjanak készülni. Ha jelet kapunk, hogy a manchesterihez hasonló támadás készül, azonnal tudunk reagálni” – közölte a stockholmi rendőrség szóvivője, Kjell Lindgren.

A meccset az Európai Labdarúgó-szövetség egyelőre nem fújta le, noha a manchesteri tragédia után azonnal elindultak a találgatások.

Az UEFA azt írta közleményében, hogy folyamatosan együttműködik a svéd hatóságokkal, arra utaló jel nincs, hogy a fináléra támadást időzítenek. A stockholmi stadion ötvenezer férőhelyes, az Európa-liga döntője telt házas lesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!