2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

„A terrortámadás egy elállatiasult cselekmény”

2015. november 14., szombat 19:28, frissítve: szombat 19:49

Franciaországban háromnapos nemzeti gyászt rendelt el Francois Holland államfő. Párizsban virágokkal és mécsesekkel emlékeztek annál a két étteremnél, ahol a terroristák gyilkoltak péntek este. Párizs legfontosabb jelképét, az Eiffel-tornyot határozatlan időre lezárták. A francia fővárosban közben több százan adtak vért a sérültek ellátására.

A párizsiak virágokat, gyertyákat és mécseseket helyeznek el annál a két étteremnél, amelynél a terroristák gyilkoltak pénteken későn este. Az áldozatok többsége a Bataclan nevű szórakozóhelyen vesztette életét, ahol a négy támadó mészárolta le őket.

„Nem tudom, hogyan fejezzem ki a fájdalmamat, mert a terroristatámadás nem viszi az országot előre, nem véd meg egyetlen vallást sem, ez egy elállatiasult cselekmény” – mondta egy párizsi férfi.

A támadás után a hatóságok lezárták a Párizs jelképének számító Eiffel-toronyot, a környékén pedig fegyveres biztonsági emberek járőröztek.

Közben párizsiak százai mentek vért adni a vérellátó központba, mert a támadássorozatnak több mint kétszáz sebesültje van. „Vannak állandó véradóink, de még soha nem láttam ekkora sort, mint ma. Igyekszünk beosztani az érkezőket, mert a jövő héten is szükségünk lesz vérre” – számolt be a francia vérellátó szolgálat egyik nővére.

Párizsban nem nyitottak ki az áruházak. „Zárva vannak a boltok az egész nagykörúton a tegnap esti támadások miatt. Mindannyian együtt érzünk az érintett családokkal. Volt, amelyik üzlet ugyan kinyitott, de utána bezárt a körülményekre való tekintettel” – nyilatkozta egy fővárosi.

Az áldozatokra nem csak a párizsiak emlékeznek, az uniós vezetés ugyanis hétfőn délre egy perces néma főhajtást rendelt el az áldozatok emléke előtt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!