2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

A szocik is kaszíroznak a drogból származó pénzből?

2017. február 19., vasárnap 07:45, frissítve: vasárnap 12:55

Több tízezren tüntettek Albániában a kormány ellen. A jobboldali ellenzék szerint a kormány együttműködik a maffiával, és ennek a maffiának a tagja Soros György is. Ha a kormány nem mond le, idén akkor is választás lesz nyáron.

Soros György és Edi Rama miniszterelnök – egy transzparensen az albán jobboldal ellenségei. A balkáni országban júniusban tartják a választásokat, de az ellenzék már most lemondatná a szocialista kormányt az elhatalmasodott korrupció miatt. Albánia a legnagyobb marihuanatermelő Európában, az ellenzék szerint a drogkereskedelem profitjából a szocialista kormánynak is jut.

Azt akarom, hogy ne adjuk fel, amíg ki nem kényszerítjük, hogy szabad és szabályos választás legyen az országban. Mondjon le a kormány, jelöljenek ki egy ügyvezető testületet, és utána legyen új választás –szónokolt az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

A tüntetők a kormányfő, a belügyminiszter és az igazságügyi miniszter bábuját is elégették, majd egy sátorvárost kezdtek építeni. Azt mondják, hogy addig az utcán maradnak, amíg a kormány hatalmon van. A másik követelésük a számítógépes voksolás. Attól tartanak, hogy máskülönben a szocialisták elcsalják a választásokat. Albánia történetében eddig egyetlen választás sem volt, amelyet nemzetközi megfigyelők 100 százalékban szabályosnak tartottak volna. A balkáni ország jövőre megkezdené az uniós csatlakozási tárgyalásokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!