2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

A szélsőséges Fideszről cikkeznek külföldön

Hír TV

2017. december 13., szerda 07:38, frissítve: szerda 09:15

Egy arab elemzés szerint a Fidesz mára sok szempontból szélsőségesebb lett, mint a Jobbik, az ukrán sajtó pedig arról cikkez, hogyan pénzeli a magyar kormány a határon túli kisebbségeket. Külföldi lapszemle.

A magyar kormány elbukta a hazugságkampányt címmel közölte Soros György írását a Financial Advisor, magyarul Pénzügyi Tanácsadó nevű magazin. A milliárdos tőzsdespekuláns szerint a kormány mind a hét vádját cáfolta, és azt mondja, nem létezik olyan, hogy Soros-terv. Megismétli, hogy nem akar migránsokat telepíteni Európába, de a menekültek megsegítését személyes tapasztalatai alapján fontosnak tartja.

Hogy változik a magyar szélsőjobb? címmel közöl magyar összefoglalót az al-Dzsazíra. Emlékeztet, hogy a gyűlöletkeltést és az idegenellenességet tekintve a Fidesz is szélsőjobboldali. A radikálisnak nevezett Jobbik viszont próbál középre tolódni. A Jobbik nyílt oroszbarátsága szemben áll azzal, hogy a magyarok túlnyomó többsége az évek óta tartó propaganda ellenére is ragaszkodik az európai uniós tagsághoz.

A magyar kormány minden szomszédját az etnikai kártyával tartja sakkban – állapítja meg egy ukrán elemzés az oktatási törvény miatt kirobbanó botrány után. Felidézi, hogy Romániához és Szerbiához hasonlóan a magyar kormány Kárpátalján is magyar adófizetői pénzből tart fenn iskolákat, és a kárpátaljai magyar pártok is Budapestről kapják a pénzt. 94 ezer kárpátaljai ukránnak van magyar útlevele, de ez nem azt jelenti, hogy ennyi magyar van, mert Ukrajnában a feketepiacon 5000 dollárért lehet magyar állampolgárságot vásárolni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!