2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

A svéd újságírónő fej nélküli torzóját találták meg

2017. augusztus 23., szerda 13:28, frissítve: szerda 15:50

A dán hatóságok a tengerben találták meg az eltűnt svéd újságírónő holttestét. Az áldozat fejét és végtagjait is levágták. A 30 éves Kim Wall egy interjút akart készíteni a magántulajdonban álló tengeralattjáró tulajdonosával. A gyilkossággal a jármű tulajdonosát vádolják.

Szövevényes bűnügy sokkolja Svédország és Dánia közvéleményét. A történet egyik szereplője egy 30 éves, svéd szabadúszó újságírónő. Kim Wall riportot akart készíteni a különc egyéniségként ismert dán vállalkozóról, Peter Madsenről. A dán férfi azzal szerzett magának hírnevet, hogy a világon elsőként közösségi finanszírozásból épített tengeralattjárót, a UC3 Nautilust.

Kim Wall a tengeralattjárón tűnt el, majd eltűnt maga a tengeralattjáró is: a rádiókapcsolat megszűnt, és kiderült, hogy a tenger fenekére süllyedt. Madsen azt mondta a hatóságoknak, hogy partra tette a nőt, és utána nem hallott róla. A rendőrök azonban megtalálták a járművet, kiemelték, és megállapították, hogy szándékosan süllyesztették el. Később megtalálták a nő holttestét is, a fej és végtagok nélküli torzóra betont kötöttek, hogy ne emelkedjen a víz felszínére. A DNS-vizsgálat pedig eloszlatott minden kétséget a személyazonosságot illetően.

„A tengeralattjárón is találtunk vérfoltokat, amelyek egyeztek a Kim Wall haj- és fogkeféjén talált nyomokkal, és egyeztek a tengerben talált torzóból vett mintával” – közölte Jens Moller, a dán rendőrség szóvivője.

Madsent őrizetbe vették, a gyanú szerint ő ölhette meg a nőt, majd megpróbált megszabadulni a gyilkosság helyszínétől, a tengeralattjárótól is. Vallomást még nem tett a férfi, így azt nem tudni, hogy mi vezetett a gyilkossághoz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!