2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Francois Hollande: A sajtószabadság elleni támadás volt a vérfürdő

A sajtószabadság elleni támadásnak minősítette a francia elnök a Charlie Hebdo szerkesztőségében rendezett vérfürdőt. Francois Hollande az AFP hírügynökség rendezvényén jelezte, hogy az intoleranciát Franciaország nem fogadja el. Közben a német fővárosban újabb antiterrorista razziát tartott a rendőrség.

Berlinben több mint 200 rendőr kutatott át 13 olyan ingatlant, amelyeket egy terrorista sejt használhatott. Nem ez volt az első rajtaütés a német fővárosban. Két férfit a múlt héten vettek őrizetbe, a gyanú szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek toboroztak harcosokat. „Figyelmünket a támogatói hálózatuk felé fordítottuk. Azok felé az emberek felé, akik kapcsolatban állnak vagy összeköttetésbe kerültek velük. Ezt a további bizonyítékszerzés miatt tettük. A razzia során megtaláltuk a bizonyítékokat: számítógépeket, mobiltelefonokat, amiket meg kell vizsgálnunk. Most pedig a vizsgálatok eredményére várunk” – mondta Martin Steltner ügyész. A hatóságok szerint a múlt héten elfogott muszlim radikálisok nem Németországban terveztek terrortámadást, hanem Szíriában. Az általuk vezetett csoportba törökök és kaukázusiak, köztük csecsenek tartoztak.


Az ausztrál állam emelt a terrorkészültségen, miután a helyi titkosszolgálatok egyeztettek nemzetközi partnereikkel. „Ez a riadó a rendőrségi szektornak szól, és a szövetségi hatóságok iránymutatásai alapján lett bevezetve. A múlt szeptemberben közepesről magasra emelt általános készültséget követi. Ez az emelés az általános veszélykörnyezet és a közelmúltbéli tengerentúli események miatt vált szükségessé, valamint amiatt, hogy Ausztráliában a rendőrök a szélsőségesek célpontjaivá váltak. Ezért ez a változás szükséges és elvárt eredménye a jelenlegi globális környezetnek” – fogalmazott Stephen Brown nyugat-ausztráliai rendőrfőnök. Az ausztrál rendőrség nyilvántartást vezet azokról az ausztrál állampolgárokat, akik az Iszlám Állam oldalán harcoltak, majd hazatértek.

A francia kormány szerdán ismerteti azokat az intézkedéseket, amelyekkel megelőzhetők a párizsihoz hasonló merényletek. „A miniszterelnök dolgozik rajta és szerdán be is mutatja az új intézkedéseket. A dzsihadista mozgalmak megfékezése, a hírszerzésünk megerősítése és a radikális iszlám börtönökben való terjesztésének a megelőzése, valamint az interneten történő tevékenységek megelőzése és jobb nyomon követése a cél” – nyilatkozta Francois Hollande. A francia elnök hangsúlyozta, hogy a terrorizmus elleni fokozott fellépés a radikális muszlimok alapvető alkotmányos jogait sem sértheti.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Valakinek a halálát kívánni, az nem fér bele + videó

Valakinek a halálát kívánni, az nem fér bele + videó

Magyar Péter és a szimpatizánsi tábora már nyíltan fenyegetik a politikai ellenfeleket, ami a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet után különösen veszélyesnek hangzik. Erről is kifejtette véleményét Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője a Napi aktuálisban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!