2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 23:40

A republikánusok között sincs egyetértés

2017. június 28., szerda 08:34, frissítve: szerda 10:10

Elhalasztotta Barack Obama egészségügyi reformjának visszavonását az amerikai szenátus. A módosításról a többségben lévő republikánusok között sincs egyetértés, ezért halasztották a szavazást július 4-e utánra. A volt elnök programját saját egészségbiztosítási törvényükkel helyettesítenék, de független elemzők szerint ezzel 22 millió ember maradna ellátás nélkül.

A szenátus republikánus vezetője jelentette be, hogy tovább halasztják a szavazást Barack Obama egészségügyi reformjának lecseréléséről. Egy saját törvényt léptetnének a helyébe, de a javaslatról a konzervatív párton belül sincs egyetértés. Nyolc republikánus szenátor jelezte, hogy nem támogatja a képviselőház által már elfogadott tervezetet, ezért nincs meg a megszavazáshoz szükséges többség.

„Épp most fejeztük be az egyeztetést az elnök és alelnök úrral az egészségügyről. Mint bizonyára tudják, tovább dolgozunk azért, hogy egyetértés szülessen. Ez még néhány hétig el fog tartani” – közölte Mitch McConnel, a szenátusi republikánusok vezetője.

Független szakértők szerint a republikánus párt egészségbiztosítási törvénye 22 millió embert hagyna alapellátás nélkül. A kisebbségben lévő demokraták sajtótájkoztatójukon olyan emberek fényképeivel szemléltették a törvény hatását, akik az elfogadása esetén nem tudnák megfizetni az egészségügyi ellátásukat.

Obama egészségügyi reformjának visszavonása Donald Trump egyik hangsúlyos kampányígérete volt. Az elnök a republikánusok belvitájára reagálva azt mondta, szerinte még van esély a saját egészségügyi reformjuk elfogadására.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!