2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

A nizzai merénylő megköszönte

,

2016. július 18., hétfő 10:00, frissítve: hétfő 15:28

A nizzai merénylő a támadás előtt még megköszönte a neki küldött fegyvereket. Egyebek mellett azt írta: nagyon elégedett azzal a pisztollyal, amit kapott. Több mint 200 nyomozó dolgozik azon, hogy beazonosítsa: a merénylő kinek küldte az üzenetet. A csütörtöki támadás után még 85-en kórházban vannak, 18 ember állapota kritikus. A nizzai merénylő 84 embert gázolt halálra.

Franciaország nemcsak a határain kívül, de a határain belül is háborúban áll – jelentette ki Nicolas Sarkozy. A volt francia elnök, aki korábban belügyminiszterként is tevékenykedett, egy tévéinterjúban kijelentette, hogy a francia kormány nem tett meg mindent a terrortámadások megelőzésére.

„Államfő voltam, és tisztában vagyok azzal, hogy százszázalékos biztonság nincs, ezt jól tudom. Azzal is tisztában vagyok, hogy addig nem kellene megküzdenünk egymással, és nem kellene egymást kioktatni, amíg az áldozatokat nem helyeztük örök nyugalomra. De azt szeretném mondani, hogy mindazt, amit az utóbbi 18 hónapban meg kellett volna tenni, azt nem tették meg” – fogalmazott.

A nizzai merénylet megoszthatja a francia belpolitikát, az ellenzék profitálhat a lakosság elégedetlenségéből. Nizzában közben pszichológusok segítik az áldozatok családtagjait a szörnyűségek feldolgozásában. „Negyven ember van itt, orvosok, nővérek, pszichológusok, pszichiáterek és segélymunkások. Pszichológiai támogatást nyújtunk az áldozatoknak és azoknak a családoknak, amelyek elvesztették szeretteiket” – magyarázta Merlin Desours, a Nizzai Egyetem pszichológusa.

A nizzai Riviérán közben újra kinyitottak a vendéglők. „Arra kényszerültünk, hogy bezárjunk a támadás miatt, és csak a hét végén nyithattunk ki. De éppenséggel én nem szeretnék dolgozni, mert még mindig azok a szörnyű képek jelennek meg a szemeim előtt. Ez őrület. Mindennek a szemtanúi voltunk, és mi takartuk be a holttesteket” – mondta a Lido Plage bár tulajdonosa.

A hatóságok jelenlegi ismeretei szerint a hivatásos sofőrként dolgozó férfi gondosan megtervezte a támadást, amit végül az Iszlám Állam vállalt magára. A nizzai merénylet a harmadik terrorcselekmény volt az utóbbi másfél évben Franciaországban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!