2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

„A Népszabadság no-go zóna Orbánnak”

2016. október 19., szerda 17:16, frissítve: szerda 18:05

Brüsszelben is tiltakozást szerveztek a Népszabadság bezárása ellen. A megszűnt lap brüsszeli tudósítója szerint, ahol politikai okokból szüntetnek meg egy lapot, ott sérül a sajtószabadság. Az MSZP frakcióvezetője is ott volt a demonstráción, majd az Európai Parlamentben pártja menekültügyi elképzeléseit ismertette.

Veletek vagyunk, a Népszabadság no-go zóna Orbánnak, Adjátok vissza a Népszabit – ilyen feliratokkal demonstráltak mintegy százan az Európai Bizottság brüsszeli székháza előtt. A tiltakozókat támogatásáról, a munkájukat elveszítő újságírókat pedig együttérzéséről biztosította az Újságírók Európai Szövetsége. A szervezet főtitkára szerint az uniós szerveknek is van tennivalójuk a Népszabadság bezáratása ügyében.

A Népszabadság brüsszeli tudósítója szerint, ha megszűnik egy kormányellenes lap, akkor sérül a sajtószabadság. „Nem biztos, hogy mindent el kell hinni, ami a Népszabadsággal kapcsolatban megjelent a sajtóban. Nem kell azt elhinni, hogy a Népszabadság egy nagyon nagy veszteségképző vállalkozás volt, nem kell azt elhinni, hogy a Népszabadság nem politikai okokból szűnt meg, arra kértem a jelenlévőket, hogy higgyenek a szemüknek” – fogalmazott Halmai Katalin újságíró.

A demonstráción részt vett Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, aki Bárány Balázs elnökségi taggal az Európai Parlamentben folytatott tárgyalásokat. „Ez a szolidaritás erősít minket, de a csatáinkat nekünk otthon, Magyarországon kell megvívni, Európába pedig felelős és konkrét javaslatokkal kell érkezni, nem otthon a hangulatot kelteni, nem a populizmust erősíteni, az alaptörvény-módosítás mögé bújva, megint csak a félelemkeltésről és a gyűlölködésről beszélni, hanem itt kell megtenni a javaslatokat, ezért jöttünk, és ezért voltunk itt az elmúlt időszakban” – jelentette ki az MSZP frakcióvezetője.

Tóth Bertalan Brüsszelben a baloldali frakcióval ismertette pártja elképzeléseit a menekültkérdéssel kapcsolatban, javaslatai között szerepel a közös európai határvédelem, a menekültkérelmek egységes elbírálása és a visszatoloncolások hatékonyabbá tétele.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!