2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

A németeknek is volt a méregből

Hír TV

2018. május 18., péntek 07:51, frissítve: péntek 09:05

A német titkosszolgálatnak is volt az orosz kettős ügynök, Szergej Szkripal ellen bevetett idegméregből.

A német titkosszolgálat birtokába jutott az 1990-es években egy minta a Szergej Szkripal orosz-brit kettős ügynök és a lánya ellen használt Novicsok idegméregből - jelentette a német sajtó. A hírek szerint Berlin erről az amerikai és a brit titkosszolgálatot is értesítette. A minta létezését titokban tartották, hogy ne okozzon zavart az akkori orosz elnökkel, Borisz Jelcinnel kialakított kapcsolatokban.

Büntetőeljárást indított az orosz Nyomozó Bizottság Tom Rogan amerikai újságíró ellen, aki a Washington Examiner című konzervatív hetilapban az írta, hogy Ukrajnának fel kellene robbantania a Krím-hidat. Rogan ellen terrortámadásra való felbujtás gyanúja címén indul eljárás. Az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő 19 kilométeres hidat Vlagyimir Putyin részvételével avatták fel.

 

Első alkalommal bocsátottak fel magáncég által fejlesztett hordozórakétát Kínában, az ország északnyugati részén található űrállomásról - jelentette a kínai állami média. A elnevezésű rakétát egy pekingi székhelyű magáncég, a OneSpace Technology fejlesztette ki. Hszi Csin-ping elnök a kínai kormányzat legfontosabb feladataként jelölte ki, hogy Kína nagyhatalommá váljék az űrrepülés területén.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!