2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

A miniszterek látogatása után jött a balhé

2016. április 27., szerda 13:00

Összecsapások történtek a rendőrök és a migránsok között a Leszbosz szigetén lévő Moira befogadótáborban – az incidens nem sokkal azután történt, hogy a holland és a görög migrációs miniszter meglátogatta a létesítményt.

Füst emelkedett a magasba abban a befogadóközpontban, amelyben tíz nappal ezelőtt Ferenc pápa is járt. A menekülteket segítő aktivisták által börtöntábornak nevezett létesítményben a migránsok kukát és takarókat gyújtottak fel. Állításuk szerint a menekültek azért kezdtek el lázadozni, mert egy görög rendőr megütött egy menekült gyereket. A migránsok kővel dobálták meg a rendőröket, akik könnygázt vetettek be ellenük.

Közben a görög hatóságok lehetővé tették, hogy az Olümpiából a múlt csütörtökön indult olimpiai láng áthaladjon az athéni menekültközponton. Az ötkarikás játékok jelképét egy amputált lábú szíriai sportoló vihette, aki a bombázások során sebesült meg.

„Üzenni szeretnék minden sportolónak, aki sportoló volt a saját hazájában, de el kellett hagynia az otthonát, és menekült lett valamelyik európai országban, hogy ne üljön tétlenül a menekülttáborban. Menjen és dolgozzon meg azért, hogy megvalósuljon az álma, és kijusson az olimpiai játékokra” – mondta a sportoló.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság az akcióval a menekültek helyzetére szeretné felhívni a figyelmet. A lángot ma adják át Brazília képviselőinek, akik átviszik az óceánon, ezt követően pedig bejárja egész Brazíliát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!