2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

A migránsok ellen vonultak utcára Európa-szerte

2016. február 7., vasárnap 08:13, frissítve: vasárnap 10:32

Európa-szerte tüntettek a kontinensre érkező bevándorlók ellen. Németországban több ezren, Angliában néhány százan voltak. A közel-keleti és az afrikai migránsok elleni tiltakozást a németországi Pegida szervezte.

Első alkalommal tartott felvonulást Angliában a Pegida. Birminghamben 300-an csatlakoztak az iszlám- és bevándorlásellenes német szervezet felhívásához. „Minél több az iszlám, annál kevesebb a szabadság. Ez a valóság. Nem hiszem, hogy tavaly másfél millió fiatal, harcoskorú muszlim férfit be kellett volna engednünk Németországba. 600 ezer közülük eltűnt. 150 ezer Svédországból. Nem tudjuk, kik ők, és mik a szándékaik Európában” – mutatott rá Tommy Robinson, a Pegida brit koordinátora.

Birmingham a második legnagyobb angol város, a lakosság több mint 21 százaléka muszlim. A demonstrálóknak nem velük, csak a radikális, integrációra képtelen csoportokkal van bajuk. „A mi társadalmunk nagyon is multikulturális, és mind ismerjük ennek a hasznát, de egy ideológia ezt teljesen feldúlta, amelyik semmilyen körülmények között nem fog beilleszkedni. Ez az igazság, bár nem ismerik el, és emiatt hívnak minket rasszistának, fasisztának és nácinak. Én egyik sem vagyok” – mondta egy tüntető.

A rendőrség által biztosított rendezvényre ellentüntetők is érkeztek.

Drezdában, a mozgalom szülővárosában a vártnál kevesebben mentek el a meghirdetett demonstrációra, de így is több ezren vonultak fel. Több száz ellentüntető is volt, de a két csoport nem került összetűzésbe. Békésen zajlott a rendezvény Lengyelországban is, csak a holland helyszínen voltak kisebb összecsapások a rendőrökkel.

A 2014-ben létrejött Pegida szerint a Kölnben szilveszterkor történt tömeges erőszak is azt bizonyítja, hogy a német kancellár befogadó bevándorláspolitikája csődöt mondott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!