2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

A migrációs politikáról tanácskoznak Brüsszelben

Hír TV

2017. december 14., csütörtök 12:45, frissítve: csütörtök 13:19

A csúcs előtt a migrációs politikáról tanácskoznak Olaszország és a visegrádi négyek kormányfői Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével. Brüsszelből Arató László kollégánk jelentkezett.

„Nemcsak a V4, illetve Jean-Claude Juncker lesz ott, hanem Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök is. A találkozó célja pedig az, hogy a V4 és Olaszország között létrejön egy megegyezés, egy együttműködés, egy szerződés, amely alapján a visegrádi országok felajánlást tesznek Olaszország számára annak érdekében, hogy a migrációs áradatot le tudják lassítani, meg tudják fékezni. 35-36 millió eurós támogatásról van szó, aminek a nagy része valószínűleg pénz lesz. Az olaszoknak van egy együttműködésük a líbiai hatóságokkal, amelyet sok kritika ér, hiszen a Líbiában lévő menekülttáborokban rettenetes körülmények uralkodnak, folyik a rabszolga-kereskedelem, kínozzák az embereket. E táboroknak, illetve a líbiai déli határok védelmének megerősítésére használnák fel a támogatást az olaszok, erről várható megegyezés a felek között” – mondta a Hír TV brüsszeli tudósítója.

Először fogadott be Olaszországból áttelepített menekülteket Észtország

A balti állam közlése szerint négy eritreai nőnek kínálnak otthont. Az uniós kvótarendszer szerint Észtországnak 550 embert kellett volna befogadnia az év végig, de végül csak 175 menekültet fogadott Törökországból és Görögországból. Ráadásul az érkezők fele azóta elhagyta az országot. Az észt kormány szerint a menekülttáborokban készült felméréseik is azt mutatják, hogy sok menedékkérő nem Észtországban, hanem inkább Németországban szeretne élni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!