2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„A miami reptér egy kikötőre hasonlított”

2017. szeptember 11., hétfő 22:56, frissítve: hétfő 23:28

A nehezén már túl van Florida, de az áramhiány és az utcákon hömpölygő víz miatt még jó ideig nem tér vissza az élet a rendes kerékvágásba. Erről számolt be a Hír Televíziónak egy magyar turista, aki Orlando városában vészelte át az Irma hurrikánt.

„Mi is próbáltunk tankolni az utolsó pillanatokban, de már csak a prémium benzinből maradt, aztán az utolsó nap végül feltöltötték még a benzinkutakat azoknak, akik az utolsó pillanatban indultak el. Az utolsó négy napban mindennap mentünk vásárolni tartós ételeket, de például víz már az első három napban nem volt. Minden vésztartalékos étel, konzervek, mindenből a legolcsóbbak természetesen már nem voltak. Az utolsó nap, amikor még nyitva voltak az üzletek, szinte üres polcokat láttunk” – mesélt a történtekről.

„Egy hotelban voltunk, az utolsó pillanatban sikerült szállást találnunk, úgyhogy ott ragadtunk öt napra. Szerencsére a nagy nemzetközi hotelekben gondoskodtak az áramellátásról meg a vízről, az alapvető kellékekről. Így azonkívül, hogy rángatta a szél meg a vihar az ablakokat meg az ajtókat, és durva hangja volt, a nagyobb részét nem érzékeltük” – állította Kovács-Hosszú Dóra.


„Még elég viharos a szél, de eső már nincsen, a felhő kezd szakadozni, úgyhogy már csak a szél tombol” – tért ki rá.


„A tévében bemondták, hogy még nem javasolt az utakra kimenni, csak rendőr- és tűzoltóautókat látunk, minden zárva van. Nekünk itt szerencsénk volt, de Orlando többi részén például még mindig nincsen áram. Miamiban is rengeteg helyen vannak áradások, van, ahol derékig ér a víz az utakon. A repjegyünket vasárnapról szerdára tették át Miamiból, reméljük, addigra eltakarítják a romokat, mert tegnap láttunk egy videót a miami reptérről, amely igazából egy kikötőre hasonlított, szó szerint hömpölygött a víz a repülők között” – összegezte a történteket a Hír TV-nek nyilatkozó turista.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!