2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

A MeToo-mozgalom aktivistája szexuálisan zaklatott egy 17 éves fiút

Peren kívüli egyezséget kötött a közelmúltban egy fiatal színésszel Asia Argento olasz színésznő, a szexuális zaklatások ellen fellépő MeToo-mozgalom egyik legismertebb aktivistája, miután a férfi azzal vádolta meg, hogy 17 éves korában szexuálisan zaklatta őt.

  • A MeToo-mozgalom aktivistája szexuálisan zaklatott egy 17 éves fiút

A 42 éves Argento a megállapodás szerint idén 380 ezer dollárt (108 millió forintot) fizetett ki a ma már 22 éves Jimmy Bennettnek. A színész és rockzenész a jogi dokumentumok szerint azt követően határozta el, hogy jogi panaszt nyújt be Argento ellen, hogy a színésznő tavaly októberben nyilvánosságra hozta, Harvey Weinstein filmmogul megerőszakolta őt - írta a The New York Times vasárnap publikált riportja.

Argento és Bennett 2004-ben szerepeltek együtt A szív csalfa vágyai című filmben, amelynek rendezője is Argento volt. Bennett közölte, hogy 17 éves korában, 2013-ban került sor szexuális együttlétükre egy kaliforniai hotelben.

A The New York Timeshoz e-mailben juttatták el az ügy jogi anyagait, és azok hitelességét a lap számára az ügyet ismerő személyek megerősítették.

Argento és Bennett egyelőre nem kommentálta a Times cikkét.

Harvey Weinstein ellen, akit több mint 70 nő vádolt meg szexuális zaklatással, erőszakkal a botrány kirobbanása óta, a New York-i ügyészség három nő sérelmére elkövetett szexuális ragadozóként elkövetett erőszak, szexuális zaklatás, erőszakos nemi közösülés, szexuális bántalmazás miatt már vádat emelt. A 66 éves filmproducer május 25-én feladta magát a New Yorki rendőrségen. Egymillió dollár óvadék ellenében szabadon engedték, de elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!