2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

A menekültek szerint Magyarország nem humánus

2017. szeptember 25., hétfő 07:01, frissítve: hétfő 08:36

„Nem gondoltuk volna, hogy létezik olyan kevéssé humánus ország Európában, mint Magyarország” – mondták afgán menekültek a magyar hatóságokról a The Washington Postnak. Összesen csak öt ország teljesítette a kötelező kvóta elvárásait. Orbán Viktor inkvizícióval vádolja az EU-t. Nemzetközi lapszemle.

„Nem gondoltuk volna, hogy Európában van olyan kevéssé humánus ország” – nyilatkozták afgán menekültek Magyarországról a The Washington Postnak. A szerző úgy fogalmaz, a magyar hatóságok a szabadságot és a reményt is elveszik a menekültektől a börtönökre emlékeztető táborokban. Az afgánok a tálibok elől menekültek el, de a magyar hatóságok fogolyként tartják őket, a kérelmük elbírálását pedig látványosan halogatják, miközben a kormány politikai hasznot remél abból, hogy összemossák a legális menekülteket az illegális bevándorlókkal – írja a lap.

Megússza Magyarország, hogy további menekülteket kelljen befogadnia? – teszi fel a kérdést a német Süddeutsche Zeitung, miután felmerült, hogy a kormány büntetésre számíthat az Európai Unió Bírósága döntésének figyelmen kívül hagyása miatt. A lap szerint összesen csak öt ország teljesítette a kötelező kvóta elvárásait, a többi tagállam nem, tehát őket ugyanúgy elő lehetne venni, mint a magyar kormányt.

Orbán Viktor inkvizícióval vádolja az EU-t, amiért legális menekültek befogadását várja el Magyarországtól és Lengyelországtól, miközben a két tagállam az unió legnagyobb nettó haszonélvezői között van – írja a Financial Times. Az üzleti lap szerint a két országnak huszonöt év után sikerült újra kelet- és nyugat-európára bontania az EU-t. A kompromisszumképtelenségük előrevetíti, hogy a lengyelek és magyarok kimaradnak a jövő Európai Uniójából – fogalmaz a szerző.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!